featured_header_zoonews.jpg

Tijgers Beekse Bergen afgeleid

2010-09-BeekseBergen

Safaripark Beekse Bergen gaat vanaf 1 oktober € 1 toeslag vragen aan Nel Veerkamp en andere bezoekers die een tijgerjas of -legging dragen. Het wildlife park hoopt al enige tijd op nageslacht bij de Siberische tijgers, maar vermoedt dat het mannetje zich laat afleiden door mooie dames in tijgerlegging bij zijn verblijf.
 

Dames in tijgerlegging moeten toeslag betalen in Safaripark Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen gaat vanaf 1 oktober € 1 toeslag vragen aan Nel Veerkamp en andere bezoekers die een tijgerjas of -legging dragen. Het wildlife park hoopt al enige tijd op nageslacht bij de Siberische tijgers, maar vermoedt dat het mannetje zich laat afleiden door mooie dames in tijgerlegging bij zijn verblijf. De toeslag moet dames ervan weerhouden zich in deze ‘modegril’ bij de tijgers op te houden. Mocht dat toch gebeuren, dan komt de opbrengst van deze toeslag ten goede aan een tijgergerelateerd goed doel.

Nadat twee jaar geleden een tijgerdrieling het levenslicht zag in Safaripark Beekse Bergen, is er geen nageslacht meer geboren bij deze dieren. Naar de exacte reden daarvoor kunnen de dierverzorgers alleen maar gissen. Eén van de redenen zou kunnen zijn dat het mannetje het vrouwtje niet dekt, omdat hij wordt afgeleid door dames in tijgerlegging die de grote katachtigen komen bekijken. Om te voorkomen dat er teveel dames in de ‘Nel Veerkamp-look’ bij het verblijf komen kijken, voert het safaripark vanaf 1 oktober een toeslag in van € 1 per tijgerlegging of -jasdrager. Met deze actie vragen het park (en de stichting die hieraan is verbonden) aandacht voor de schrijnende situatie van Siberische tijgers in het wild. Dat zijn er volgens bronnen nog maar vierhonderd. De toeslag komt dan ook ten goede aan een organisatie die zich inzet voor het voortbestaan van de Siberische tijger.

Siberische tijger
Ondanks dat Safaripark Beekse Bergen een Afrikaans wildlife park is, kan de Siberische tijger niet ontbreken. Het is immers de grootste en sterkste van alle katachtigen én een echte publiekslieveling. Katers wegen soms bijna driehonderd kilo. Siberische tijgers leven in het wild niet in groepen, maar alleen. De grootte van hun territorium is afhankelijk van het aantal prooidieren dat daar voorkomt. Het territorium kan erg groot zijn: vrouwtjes hebben een territorium van honderd tot vierhonderd vierkante kilometer. Dat van de mannetjes overlapt het gebied van meerdere vrouwtjes en is soms duizend tot drieduizend vierkante kilometer groot. Alleen in de paartijd zoeken tijger en tijgerin elkaar op aan de grens van hun territoria.