2010-09-aqua-zoo-friesland

Afgelopen dinsdag was het grote moment daar: het koppel rode brulapen mocht voor het eerst naar buiten in Aqua Zoo Friesland. Om half 11 ging de schuif naar buiten open, maar de apen bleven netjes binnen. Beide apen vonden het best spannend om over de brug van het binnenverblijf naar het eiland te lopen... 
 

Rode brulapen voelen zich buiten op hun gemak

Afgelopen dinsdag was het grote moment daar: het koppel rode brulapen mocht voor het eerst naar buiten in Aqua Zoo Friesland. Om half 11 ging de schuif naar buiten open, maar Nayeli en Wuta bleven netjes binnen. Beide apen vonden het best spannend om over de brug van het binnenverblijf naar het eiland te lopen en moesten duidelijk wat moed verzamelen.

Pas toen de dierverzorgers de dieren met een lekker banaantje het eiland op probeerden te lokken, hadden ze succes. Het mannetje Watu overwon als eerst zijn angst en liep aarzelend naar de overkant om vervolgens met een stuk banaan snel de boom in te klauteren. Vrouwtje Nayeli volgde twintig minuten later.
Uiteindelijk werd door het koppel het hele eiland verkend. De bomen vallen in de smaak, want er werd af en toe van de bladeren gesnoept. Het moment dat Nayeli Watu begon te vlooien, was voor de dierverzorgers hét teken dat beide apen het goed met elkaar kunnen vinden én zich prima op hun gemak voelen in Aqua Zoo Friesland!

Zeer binnenkort zullen ook de witgezichtsaki´s weer naar buiten mogen en voor het eerst kennis maken met de rode brulapen.