featured_header_zoonews2.jpg

De coulissen van Nausicaa

2010-08-Nausicaa

Nausicaa, het Nationaal Centrum van de Zee, telt meer dan 35.000 pensiongasten. Het zijn vissen, koralen, schaaldieren, kwallen, pinguïns, kaaimannen… alles bij elkaar meer dan 1000 verschillende soorten vissen en 300 soorten ongewervelde dieren en algen. De grootste gast is de hamerhaai.
 

Ontdek het waterleven op een andere manier

Nausicaa, het Nationaal Centrum van de Zee, telt meer dan 35.000 pensiongasten. Het zijn vissen, koralen, schaaldieren, kwallen, pinguïns, kaaimannen… alles bij elkaar meer dan 1000 verschillende soorten vissen en 300 soorten ongewervelde dieren en algen. De grootste gast is de hamerhaai. Hij is drie meter lang en weegt meer dan 250 kg. De oudste gasten zijn de moeralen, de tandbaarzen, de haaien en de koraalvissen die sinds 1991 Nausicaa bevolken.

Het drukst bevolkte aquarium is de koraallagune. Daar vindt men in 400 m³ meter water meer dan 3500 dieren waarvan 3100 vissen die bestaan uit een honderdtal soorten. Een dertigtal soorten planten zich regelmatig voort in dit bassin.

Nausicaa biedt aan zijn bezoekers de kans om de coulissen te ontdekken van een van de grootste aquariums van Europa.
In gezelschap van een verzorger bezoekt een groep van maximaal 10 personen, gedurende een uur, een veertigtal logistieke ruimtes. Men ontdekt de kweekplaats, de eitjes, de babyvissen, het stekken van koraal, de teelt van kwallen… maar ook het verbazingwekkende watercircuit en zelfs de training van garnalen-schoonmakers!
Bezoek aan de coulissen kan na inschrijving op het nr. +33 (0)3 21 30 99 89
Let op: er geldt een beperking op de beschikbare plaatsen. Voorlopig zijn de rondleidingen enkel in het Frans, al wordt er overwogen om in de toekomst andere talen ook te introduceren.
Dagelijks vertrek om 10 u en 15 u.

2010-08-Nausicaa-nieuws