featured_header_zoonews2.jpg

Naamsverandering voor Wild Animal Park

Dierenpark in San Diego overweegt nieuwe naam

Eén van de meest gerenommeerde dierenparken in de wereld is zonder twijfel Wild Animal Park, een groots opgezet safaripark, gelegen tussen San Diego en Los Angelos, dat bovendien uitmaakt van San Diego Zoo, ’s wereld bekendste zoo.

Het dierenpark in de San Pasqual vallei bestaat al sinds 1972 en heeft al enkele naamsveranderingen ondergaan, maar desalniettemin was "Wild Animal" steeds een deel van de naam van het park. Nu overweegt men om het park gewoon Safari Park te noemen.

Woordvoerster van het park, Christina Simmons, lichtte afgelopen week een tipje van de sluier: “We zijn momenteel in volle discussie over een eventuele nieuwe naam voor Wild Animal Park. Op dit moment kan ik echter nog geen details bekend maken.” Een anonieme bron zou echter aan diverse media hebben meegedeeld dat de nieuwe naam kortweg “Safari Park” zou zijn.

De focus van het park zou ondanks de nieuwe naam niet veranderen: onderzoek, natuurbehoud en kweekprogramma’s voor bedreigde diersoorten blijven de voornaamste peilers van het Californische dierenpark.