featured_header_zoonews2.jpg

Nieuwe dolfijnenshow in Sea World San Diego

Blue Horizons maakt indruk

In Sea World San Diego werd het gerenoveerde dolfijnenstadion met maar liefst 3500 zitjes ingewijd met de nieuwe show “Blue Horizons”. In deze water-opera zijn het niet alleen de dolfijnen die de show stelen, ook een koppel grienden, een regenboog van exotische vogels en fantastische menselijke acteurs en acrobaten.

De show is gebaseerd op de gelijknamige show in het zusterpark in Orlando, waar de show reeds in 2005 werd gegeven. "Blue Horizons" vervangt de ondertussen legendarisch geworden "Dolphin Discovery” show, een spektakel dat 13 jaar lang  liep in het Californische Sea World park en dat in populariteit enkel de Shamu show met de orka’s moest voorlaten.

De show duurt ruim 20 minuten en vertelt het verhaal van een meisje, Marina, dat heel graag zou vliegen met de vogels en zwemmen met de vissen. Met de hulp van de zee-god en de hemel-godin worden haar dromen werkelijkheid. In een fantasierijk stuk, met dansende fonteinen en kabbelende golven, wordt de bezoeker meegesleurd in een verhaal waarin naast een tiental tuimelaar-dolfijnen ook twee donkere walvissen, de zogenaamde griend, de show stelen.

Een griend is op de orka na, de grootste dolfijnensoort. De griend komt in de natuur voor in twee uit elkaar gelegen gebieden. In Europa kan men hem aantreffen in het Middellands zeegebied en in de Noordelijke Atlantische Oceaan. Een andere ondersoort is terug te vinden op het Zuidelijk Halfrond, op open zee in de koudere en gematigde wateren.

2010-06-SeaW-BlueHor-nieuws
Foto: Sea World San Diego


"We zijn blij om Blue Horizons te presenteren aan het publiek,” vertelt een alvast bijzonder trotse algemen directeur van het park, Andy Fichthorn. "Dolfijnen zijn één van de meest geliefde en aanbeden dieren ter wereld. Bovendien is het een uitdaging om de gratie en energie van dat dier te combineren met een theatrale productie. Het eindresultaat is in 1 woord spectaculair te noemen. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat onze gasten deze nieuwe en fantasierijke show in de armen zullen sluiten."