Edutainment verzekerd in Britse Sea Life Centres

Animalive, een toonaangevende ontwikkelaar van live interactieve cinemas, kondigde een overeenkomst aan met Merlin groep om één van haar nieuwste producten, de Mini Chatterbox, in enkele Sealife Centres, te plaatsen.

In eerste instantie zullen bezoekers van vier Sealife centra in het Verenigd Koninkrijk deze unieke technologie kunnen bewonderen. Het filmpje is niet alleen entertainment, maar tevens educatie.
Animalive Technologies is een jong bedrijf dat de nieuwste snufjes probeert aan te bieden wat de interactieve animatiewereld aan te bieden heeft. De techniek combineert motion capture, real-time animatie- en video-rendering software, hercodering en vermenging van hardware. Ze bieden een oplossing die eerder alleen beschikbaar was voor kinderprogramma’s van tv-productie bedrijven. Het bedrijf stelt nu deze technologie ook beschikbaar aan themaparken. Animalive is eigendom van Digital Interactive Systems Ltd Booth, met het hoofdkantoor in het Britse Brighton. In 2009 werden ze door IAAPA bekroond voor het beste product voor Show Production en Entertainment.

Max Leviston, General Manager van Sealife Centre in Brighton, suggereerde om eens een demo uit te proberen. Hij zag het potentieel voor dit product binnen het Sealife merk en introduceerde deze try-out vorig jaar.
"Toen ik eenmaal het pakket had gezien en de verschillende voordelen op een rijtje zette om het publiek extra te entertainen, wilde ik zeker en vast deze kans grijpen.", aldus Max Leviston. Men wil met de attractie niet alleen de gasten vermaken, maar tegelijk het milieubewustzijn verhogen met een innovatief publieksvriendelijk en dynamisch programma.
De proef bleek zeer succesvol en werd al heel snel populair onder de gasten dat in maart 2010 het contract werd ondertekend voor de installatie van de  Mini Chatterbox in Sealife Centre locaties van Brighton, Birmingham, Weymouth en Scarborough.