featured_header_zoonews2.jpg

Babygiraf krijgt naam

Naam baby giraf bekend gemaakt op babyborrel in Bellewaerde Park

Bellewaerde Park onthulde vanmiddag de langverwachte naam van de baby giraf. De namen Zuberi, Zaro en Zamu stonden gedrukt op 3 reuze ballonnen, gevuld met helium. Meter Hilde De Baerdemaeker en peter Alain Delaunois mochten de lintjes doorknippen van de 2 ballonnen met namen die het niet hebben gehaald. Deze ballonnen vlogen weg en ZUBERI bleek de winnaar!

Zuberi komt uit de Afrikaanse taal Swahili en betekent sterk. De naam van de papa ZU - RI komt er in voor en de BE van Bellewaerde Park staat ertussen... Een zeer passende naam dus! Na de bekendmaking van de naam werd het jonge dier gewijd door pater Boni in het bijzijn van zijn meter en peter. Daarna was het tijd om te klinken op de gezondheid van de jongste bewoner van de Savanne!

'Grootse' meter en peter

Volwassen giraffen zijn de grootste dieren ter wereld: met hun lange poten en nek bereiken ze een hoogte tot wel 6m en steken dus letterlijk met hun kop uit boven de rest.

En dit geldt ook voor de peter en meter van het babygirafje:

Peter Alain Delaunois uit Stavelot is met zijn 2m30 de grootste man van België en de meter is niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk een grote 'madam' in de film- en TV wereld! De rol van meter is weggelegd voor Hilde De Baerdemaeker, die onlangs mama werd van de tweeling Marcel en Mary-Lou.

Naamwedstrijd

Op 21 april werd het baby girafje geboren en lanceerde Bellewaerde Park een oproep om leuke jongensnamen door te sturen voor de baby giraf. De naam moet beginnen met de letter Z, net zoals de naam van papa Zuri.

Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en stuurden hun favoriete naam door. Uiteindelijk werden er 3 namen uitgekozen, en kon er via http://www.babygiraf.be/ gestemd worden om de winnende naam te kiezen!

Zuberi werd door 91 mensen voorgesteld. Om de winnaar van de 'meet & greet' met de baby giraf aan te duiden mocht de meter een naam trekken. Uiteindelijk haalde Ivy Jennes uit Merelbeke het. Alle anderen die Zuberi voorstelden zullen ook gratis tickets ontvangen om op bezoek te komen bij Zuberi in Bellewaerde Park.

2010-05-Zuberi-geboorteakte
Geboorteakte met meter Hilde De Baerdemaeker en peter Alain Delaunois