Man verliest vingertopje

In het Mechelse dierenpark Planckendael in Muizen heeft een hyena een vingertopje van een 34-jarige bezoeker afgebeten. De man had zijn hand door het hek gestoken.

Deze Afrikaanse roofdieren waren op het moment dat de man en zijn vrouw passerden, het hek van hun verblijf aan het likken. Vorig jaar had de bezoeker tijdens een bezoek al eens iets soorgelijks gedaan. Toen liep alles goed af, en kwam één van de dieren aan zijn vingers te laten likken. Maar deze keer was de afloop iets minder gelukkig: de hyena hapte naar de man zijn hand en wilde niet meer lossen.
De man moest zijn vinger laten verzorgen in het ziekenhuis.

Ilse Segers, woordvoerster van het dierenpark, beschrijft de daad van de man als een absolute stommiteit. "Aan het hek hangt een bord dat het een gevaarlijk dier is. Een hyena heeft immers enorm krachtige kaken. Dit had veel erger kunnen aflopen. Een ongelukje was dit zeker niet: je moet al je best doen om je vingers tussen dat hek te wringen."

Planckendael vindt het erg dat bezoekers de veiligheidsregels blijven negeren. Binnenkort wordt het hok van hyena's vernieuwd en nog veiliger gemaakt. In het najaar zouden de dieren veilig achter glas zitten.