featured_header_zoonews.jpg

Welke naam krijgt de baby-giraf in Bellewaerde Park

3 namen in de running voor baby giraf 'Z' in Bellewaerde Park

Vanaf vandaag kan het publiek stemmen voor de naam van baby giraf 'Z'. Een week lang kon iedereen zijn favoriete jongensnaam doorsturen.
Meer dan 5.000 mensen namen deel aan de wedstrijd en willen graag dat 'hun naam' gekozen wordt. Bellewaerde Park heeft 3 namen gekozen uit de ellenlange lijst, en geeft de eindbeslissing nu uit handen. Op www.babygiraf.be kan iedereen stemmen voor de 3 genomineerden!

Op 21 april werd het baby girafje geboren. Vorige week werd het jonge dier voorgesteld aan pers en publiek en lanceerde Bellewaerde Park een oproep om leuke jongensnamen door te sturen voor de baby giraf. De naam moet beginnen met de letter Z, net zoals de naam van papagiraf Zuri.

Meer dan 5.000 mensen reageerden op de oproep en stuurden hun favoriete naam door. Uiteindelijk werden er 3 namen uitgekozen, en kan er vanaf vandaag gestemd worden op www.babygiraf.be om de winnende naam te kiezen!

De persoon die de uitverkoren naam heeft voorgesteld wint een exclusieve 'meet & greet' met de baby giraf én zijn verzorgers, en mag erbij zijn wanneer de het jonge dier zijn flesje krijgt!

And the nominees are...

Heel veel leuke suggesties passeerden de revue. Ziraf werd door tientallen mensen voorgesteld, maar ook Zeno en Zorro waren populair. Enkele voorstellen sprongen eruit door originaliteit, zoals Zurprise (omdat het diertje vroeger kwam dan verwacht), Ziepani (omdat het dier zijn pa niet zal zien), Ziena en Ziddis (dialect voor 'kijk eens'), maar ook Zellewaerde en Zieper (naar zijn geboorteplaats).
Uiteindelijk viel de keuze op 3 namen met een specifieke betekenis:
Zuberi betekent sterk in het Swahili en bevat ook de letters uit de naam van papa Zuri
Zaro staat voor 'eerstgeboren zoon'
Zamu is ook Swahili en betekent (be)waker

Er kan gestemd worden tot en met woensdag 12 mei om middernacht.

Zondagmiddag aanstaande om 14u krijgt mamagiraf Simone een reuze groententaart in de savanne en worden ook de dierenverzorgers in de bloemetjes gezet voor hun toegewijde en liefdevolle zorg voor het kleintje! De dierenverzorgers geven het girafje dagelijks de fles. De nachtelijke voedingen zijn intussen afgebouwd en het kleintje drinkt al bijna 5l per dag! Elke dag komt het dier maar liefst 1 kg bij.