featured_header_zoonews.jpg

Baby-giraf Bellewaerde Park buiten

Baby giraf zet zijn eerste stapjes buiten

Vanmiddag mocht de baby giraf zijn eerste stapjes buiten zetten. Hij genoot er duidelijk van en ging vastberaden op ontdekkingstocht. De buren, de olifanten Fahim en Tunga kwamen net uit hun zwembad en hij keek met grote ogen hoe de dikhuiden ravotten in de zon. Ook de zebra's waren heel nieuwsgierig en bleven steevast in de buurt van het baby girafje! Voor zijn veiligheid blijft hij voorlopig alleen in zijn privé-plekje in de Savanne. Zodra hij sterk genoeg is mag hij zelf ook bij de zebra's en de watoetsi's.

Als het weer het toelaat dit weekend kunnen de bezoekers in de namiddag kennismaken met de baby giraf. Op de uitkijktoren heb je een prachtig zicht om hem te bewonderen.

Ondertussen stromen de suggesties voor een naam binnen in Bellewaerde Park! Honderden mensen willen graag dat "hun naam" wordt gekozen... Nog tot en met 6 mei kan je deelnemen aan de wedstrijd voor de naam, die moet beginnen met een Z, via http://www.babygiraf.be/ . Op deze blog worden heel regelmatig nieuwtjes en foto's gepost en kan je meevolgen hoe het diertje opgroeit.