featured_header_zoonews.jpg

Directeur ZOO Antwerpen geeft fakkel door

Afscheid van Rudy Van Eysendeyk

Na bijna 10 jaar onvermoeibare inzet voor de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) als Algemeen Directeur, neemt Rudy Van Eysendeyk eind april afscheid.  Hij verlaat de KMDA na een topjaar:  een prachtige zomer, uitmuntende (bezoek)cijfers, de geboorte van Kai-Mook in ZOO Antwerpen en twee baby-girafjes in Planckendael. 

Als veranderingsmanager vormde hij de KMDA op 10 jaar tijd om tot een gezonde en dynamische organisatie. Vooral het forse investeringsbeleid en de gesmaakte marketingcampagnes hebben de laatste jaren voor een steeds grotere inkomstenstroom gezorgd. Bovendien lag hij als directeur van de KMDA ook mee aan de basis van het ambitieuze project om de Koningin Elisabethzaal om te bouwen tot een toonaangevend concert- en congrescentrum voor Vlaanderen.

Rudy Van Eysendeyk: ”Dat is zoals de sportmensen: stoppen op een hoogtepunt.  Na rijp overleg en een paar glazen wijn, hebben mijn vrouw en ik de knoop doorgehakt.  Aan de andere kant doe ik het hier zo graag, het is alsof de KMDA mijn eigen bedrijf is en eigenlijk wil ik er mijn hele leven mee doorgaan, zoals mijn voorgangers, die voor het leven benoemd waren.”

De man werd bovendien ook nog eens uitgeroepen tot Gouden Vakantiemaker 2010, een eervolle titel die door Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois werd uitgereikt op de nieuwjaarsontmoeting van Toerisme Vlaanderen. Met de Gouden Vakantiemaker wil de minister elk jaar een verdienstelijke en inspirerende figuur uit de Vlaamse toeristische sector in de bloemetjes zetten. Eén van de redenen om Rudy Van Eysendeyk te lauweren is het feit dat hij de Antwerpse Zoo en Planckendael de afgelopen jaren naar een record aantal bezoekers stuwde. Als ondervoorzitter van de vzw Toeristische Attracties zette Rudy Van Eysendeyk zich bovendien ten volle in voor de promotie van het dagtoerisme in Vlaanderen.

"De Gouden Vakantiemaker staat symbool voor de meer dan 110.000 gemotiveerde arbeidskrachten, duizenden enthousiaste vrijwilligers en evenveel creatieve ondernemers die de toeristische sector in Vlaanderen elke dag kleuren. We mogen trots zijn op deze mensen en op hun gedrevenheid," aldus minister Bourgeois. De Gouden Vakantiemaker plaatst iemand uit die groep extra voor het voetlicht. Met Rudy Van Eysendeyk koos de jury dit jaar voor iemand die een belangrijke bijdrage leverde tot het succes van de toeristische attracties in Vlaanderen en het toerisme inzette als hefboom voor de economie en werkgelegenheid.