featured_header_zoonews2.jpg

Taraporewala Aquarium

High-tech Oceanarium in Indië

De ombouw van Taraporewala Aquarium naar een high-tech Oceanarium kan in de loop van nu en een half jaar starten. De verwachting is dat het nieuwe complex binnen 18 maanden haar deuren zal heropenen voor het publiek.

Met slechts één resterende bieder in de strijd, heeft de overheid besloten om de deal snel af te ronden. Het vernieuwde Oceanarium zal een onderwatertunnel hebben, maar ook grotten om doorheen te kruipen, dolfijnen, pinguïns en grote vissen zoals haaien en roggen.

Van de vier shortlist bieders, heeft enkel Eden Inc Berhad, een Maleisische onderneming, een technische en financiële offerte ingediend. Het ontwerp voorgesteld door het bedrijf zal verder geëvalueerd worden door de internationale adviseur van de regering en, indien goedgekeurd, kan het project worden afgerond in maart nog. Het project zal een concessieperiode van naar verwachting 30 jaar hebben.

De 'must have' faciliteiten in het Oceanarium, die overigens de naam Taraporewala Aquarium zal blijven behouden, bevatten een minimum van vier grote vissoorten met een minimale lengte van 1,5 meter en 150 soorten exotische soorten uit internationale wateren. Haaien en roggen zullen een nieuwe thuis krijgen, tesamen met minstens 50 soorten van de Indiase soorten.

De toegangsprijs zou naar verluid wel een heel pak hoger liggen dan nu het geval is.