featured_header_zoonews2.jpg

Azië geopend in ZOOM Erlebniswelt

De “wereldtournee in een dag" begint

Het derde Erlebnisland werd begin maart plechtig geopend: vijf hectare tropisch oerwoud met een typisch Aziatisch landschap en wilde dieren uit dat boeiend continent. Met deze ingrediënten opende Zoom Erlebniswelt na Afrika en Alaska het derde en laatste themaland.
 
De eerste stappen in de Aziatische jungle waren toegezegd aan enkele prominenten zoals Frank Baranowski, de burgemeester van Gelsenkirchen en Ulrich Kollmann, directeur van de Vereniging voor Energie en Economische mbH. Tesamen met drie vooraanstaande metgezellen, Annabelle Mandeng, Tanja Szewczenko en Minh-Khai Phan-Thi verkenden zij de nieuwe wereld van Azië.
Vanaf vandaag, vrijdag 5 maart 2010, kunnen ook bezoekers het nieuwe pad van ruim 4 km ontdekken.
 
Het zogenaamde mammoet-project, opgestart in 2000, werd voor 91 miljoen Euro gerealiseerd, nu met de voltooiing van het Aziatisch gedeelte, goed voor 23 miljoen Euro. In de natuurlijk ontworpen dierenhabitats, meer dan 30 ha groot in totaal, leven ongeveer 700 dieren, meer dan 100 verschillende soorten. Voor Ulrich Kollmann, directeur van Gesellschaft für Energie und Wirtschaft mbH, is het dierenpark een unieke dierentuin met een baanbrekend concept: "Zoom Erlebniswelt is voor het Ruhrgebied en Duitsland een mijlpaal in de Duitse zoogeschiedenis. Ongeveer vier miljoen bezoekers sinds 2005 hebben het park ontdekt; het heeft tot nu toe onze verwachtingen overtroffen."

Ongeveer 60 bedrijven en ongeveer 200 werknemers waren in de bouw betrokken. Hoogtepunt is zeker het 3000m² grote eiland voor orang-oetans, met een meer van zeven miljoen liter water. Bovendien is er ook Canopy Walk, een wandelroute op boomhoogte. Verder is er een tropisch paradijs, twee restaurants, een 850 m² overdekt avonturenspeelplaats "Dragon Land". In de afgelopen weken zijn reeds een groot deel van de dieren bewoners verhuisd naar hun nieuwe leefgebieden. Een orang-oetan familie, de kleine panda, vleerhonden, de Aziatische otter en verschillende vogels en reptielen zijn de voornaamste nieuwe inwoners.