featured_header_zoonews2.jpg

Al Ain Wildlife Park & Resort

Van zoo tot groots wildpark

Van een simpele dierentuin tot een groots wildpark, dat is in kort het verhaal van Al Ain Wildlife Park & Resort in Abu Dhabi. Onlangs heeft Al Ain Wildlife Park het nieuws gehaald, toen twee zeldzame witte leeuwen het dierenaanbod vergrootten. Het park is momenteel in een enorm grote expansie mode waarvoor een masterplan van kracht is.

Volgens Hoda Ayache, ambtenaar van Al Ain Wildlife Park & Resort zal de uitbreiding in twee fases gebeuren: één van de plannen omvat een resort hotel, een centrum voor instandhouding van diersoorten en voor fokprogramma’s van bedreigde diersoorten. Verder zal er ook een Arabisch en Aziatisch safari-kamp worden opgezet, alsook een safaricentrum met Afrikaanse residenties.

Tot de uitbreiding van het dierenpark hoort ook het Sheikh Zayed Desert Learning Centre, die tevens zal dienen om het bewustzijn van duurzaam wonen te verhogen in een woestijn-omgeving. Afgezien van de natuurlijke habitats, zal het wildpark verschillende safari's kennen, waarbij elk gebied meer dan 100 hectaren groot is. Het zal vooral de weergave worden van de woestijn en droge gebieden van Afrika, Arabië en Azië.

Al Ain Wildlife Park & Resort is gelegen op de huidige locatie van Al Ain Zoo, een dierenpark dat in 1967 werd opgericht door wijlen Sheikh Zayed. Sinds haar oprichting heeft de dierentuin er een zaak van gemaakt om een centrum te zijn voor de instandhouding van bedreigde diersoorten. Het park wordt internationaal erkend voor het succesvol kweken van woestijnantilopen, met name de Arabische Oryx.