Julius Minnaar volgt Erik van Engelen op

In het begin van dit jaar en na ruim vier jaar aan het roer te hebben gestaan, heeft interim-directeur Erik van Engelen van Wildlands Adventure zoo Emmen besloten om het park te verlaten. Ondertussen is zijn opvolger bekend: Julius Minnaar.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Raad van Commissarissen van Wildlands Julius Minnaar (53) heeft benoemd als algemeen directeur van Wildlands en het Atlas Theater. Hij is de opvolger van Erik van Engelen, die begin januari heeft aangekondigd dat hij na bijna 5 jaar op zoek gaat naar een andere uitdaging.

20230428 Wildlands JuliusMinnaar1200800 1

Julius Minnaar gaat pas in juni aan de slag in zijn nieuwe functie. Hij heeft hiervoor directiefuncties bekleed bij mediabedrijven als IPG Mediabrands en Dentsu en in de publieke sector bij de Ster en TROS. Hij heeft nog geen ervaring in deze sector.

President-commissaris Henk Jan Meijer reageert namens de Raad van Commissarissen: "We zijn blij met de benoeming van Julius en we zien in hem een waardig opvolger van de huidige algemeen directeur, Erik van Engelen. Hij heeft de juiste persoonlijkheid en een mooie staat van dienst in het leiden van bedrijven en ik heb er alle vertrouwen in dat zijn ervaring voor zowel Wildlands als het Atlas Theater de juiste is."

Julius Minnaar geeft ook een woordje uitleg: "Ik heb de liefde voor dier en natuur van jongs af aan meegekregen en volg Wildlands al geruime tijd. Ik kijk er enorm naar uit om met dit prachtige park en mijn nieuwe collega’s de volgende fase in te gaan. Het is een eervolle functie en ik wil graag voor deze twee bedrijven verdere groei realiseren. Mijn vrouw is in Emmen opgegroeid en mijn schoonouders wonen er nog; we hebben er veel zin in om straks in het mooie Drenthe te gaan wonen."

Erik van Engelen werd in oktober 2018 aangesteld als interim-directeur met de opdracht om een realistische nieuwe businesscase te maken met perspectief voor de toekomst. Hij heeft sindsdien de dagelijkse leiding over het park en onder zijn supervisie zijn de kosten fors gereduceerd zijn en is het park op veel punten verbeterd. Zo zijn er nieuwe dierverblijven toegevoegd en ligt er meer focus op educatie.. Hij blijft tot medio juni in functie.

20230428 Wildlands JuliusMinnaar1200800 2

Wildlands is gelegen in de Nederlandse stad Emmen. Het park is opgedeeld in enkele werelden en biedt heel wat avonturen aan. Zo kan men per boot of te voet de jungle ontdekken, kennismaken met de olifantenfamilie, neushoorns en giraffen van heel dichtbij spotten tijdens een trucksafari over de savanne, op poolexpeditie gaan en oog in oog staan met ijsberen en pinguïns. 

Info en foto's: Wildlands