Win een verblijf voor vier personen in het park

Van zaterdag 29 april tot zondag 21 mei kunnen bezoekers terecht in Pairi Daiza voor het 'Bloemenfestival'. Het park is in deze periode prachtig versierd door alle natuurlijke bloemen, struiken en bomen die nu in volle bloei staan.

Pairi Daiza baadt nu in volle schoonheid: honderdduizenden bloemen tonen nu hun prachtige kleuren. Vorig jaar werden maar liefst meer dan 500.000 bloembollen geplant. Tel daarbij ook nog eens de bloemen en planten die elk jaar opnieuw verrijzen. Narcissen, magnolia's, tulpen, witte kersenbomen, camelia japonica, judasbomen, prunus persica Melred, enz.
Om deze natuurlijke schoonheden te benadrukken, zijn rond het amfitheater boeketten madeliefjes van bijna 4 meter hoog geplaatst. Deze boeketten zijn met de hand geweven. Hun bloemblaadjes zijn door Franse kunstenaars gemaakt, uit plantaardige vezels.

20230427 PairiD fetedesfleurs1200800 1

Dit jaar hebben de teams van Pairi Daiza een hemel van reusachtige vlinders geïnstalleerd. Meer dan honderdtwintig stuks, gemaakt uit plantaardige vezels, sieren twee paadjes, die onder de monumentale trap (in de wereld ‘Cambron-Abbaye’) lopen. Een kleurrijk schouwspel.
Ook de zestien 3 meter hoge eieren die Belgische kunstenaars voor Pasen hebben versierd, blijven tot 21 mei in de Tuin staan.

In Pairi Daiza wordt na de Paaswedstrijd nu ook een nieuwe wedstrijd gelanceerd waarbij de bezoekers moeten jagen op bloemen. Niet om ze te plukken... Men kan alvast een overnachting winnen in dit prachtig resort.
Deelnemen is eenvoudig: men moet op zoek gaan naar de ongeveer vijftig witte en gele bloemen van 80 centimeter hoog. Op zeven ervan is een letter geplaatst tussen hun bloemblaadjes. Zeven letters die je moet vinden om het mysterieuze woord samen te stellen.
Deelnemen kan via het wedstrijdformulier dat op de Pairi Daiza app te vinden is! Elke dag wint een deelnemer die het mysterieuze woord vindt, heerlijke snoepjes. En als bonus wordt er een schiftingsvraag gesteld. Een deelnemer aan de bloemenzoektocht (die zijn/haar wedstrijdformulier verstuurde tussen 29 april en 21 mei) gaat naar huis met een verblijf voor 4 personen in een Native House!

20230427 PairiD fetedesfleurs1200800 2

De lente is in elk dierenpark ook de periode dat de bezoekers babydieren kunnen ontdekken, en dat is in Pairi Daiza zeker en vast ook het geval. Na een gouden takin, Lyles vleerhonden, een giraf, lemuren en vele vogels en vissen die in maart zijn geboren, gaat de babyboom gewoon verder. In april werden al een Pater Davidshert, clownvissen, kangoeroes en een franjeaap geboren. 
Omdat er elk jaar opnieuw bijzonder veel dieren geboren worden in Pairi Daiza, hebben het Park en de Pairi Daiza Foundation besloten om educatieve pakketten gratis ter beschikking te stellen van iedereen. Deze dossiers, opgemaakt door de wetenschappelijke, zoölogische en educatieve teams, kunnen samen met kinderen worden gelezen, om hen te helpen de dierenwereld rondom hen te begrijpen en dus te respecteren en te beschermen.
Het eerste van deze educatieve dossiers is gewijd aan de voortplanting van dieren. Waarom praten over de voortplanting van dieren? Omdat het voortbestaan van elke levende soort afhangt van hun voortplanting. Deze vraag is des te belangrijker voor soorten die op het punt staan uit te sterven.
Het dossier kan gratis geraadpleegd en/of gedownload worden op de website. https://www.pairidaiza.eu/nl/... 

Op zaterdag 29, zondag 30 april en maandag 1 mei, zal het Park langer open zijn. Pairi Daiza sluit dan om 19u.

Info en foto's: Pairi Daiza