Tijdelijke expositie tot en met 18 juni

Vanaf 1 april zijn er erg bijzondere dieren te vinden in ZooParc Overloon. Geen echte weliswaar... In deze Nederlandse dierentuin kunnen bezoekers ruim 40 dieren bewonderen, die gemaakt zijn van bouwsteentjes.

Van zaterdag 1 april tot en met zondag 18 juni is er een tijdelijke expositie in ZooParc Overloon: Safari Bricks. Levensechte bouwwerken staan verspreid over het ganse domein.
Bezoekers kunnen onder andere een leeuw, ringstaartmaki en kangoeroes tegenkomen. De olifant is alvast het grootste bouwwerk met bijna 150.000 steentjes. Hier werden ruim 1600 bouwuren aan besteed.

20230326 ZooPOverl SafariBricks1200800 1

General manager Roel Huibers licht toe: "We kunnen niet wachten om de indrukwekkende bouwwerken te tonen aan de bezoekers. Uren werk en kilo's bouwsteentjes zitten in deze speciale bouwwerken. Enkele dieren die in het park te vinden zijn krijgen een evenbeeld, maar er komen tijdelijk ook nieuwe diersoorten in het park gemaakt van bouwsteentjes."

Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes voor het bouwwerk, het aantal bouwuren en het gewicht.
Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie, aangezien de bezoekers meer te weten komen over de diersoorten.

20230326 ZooPOverl SafariBricks1200800 2

Info en foto's: ZooParc Overloon