featured_header_zoonews2.jpg

Ocean Bricks in AquaZoo

AquaZoo viert twintigste verjaardag met tijdelijke expositie

AquaZoo Leeuwarden opende twintig jaar geleden voor de eerste keer haar deuren als dierentuin. Voordien was het park eerder een recreatiegebied en fungeerde het als otterpark AquaLutra.

De 20e verjaardag van AquaZoo Leeuwarden wordt dit jaar gevierd met onder meer een tijdelijke expositie: Ocean Bricks. Meer dan twintig bijzondere dieren zijn te bewonderen; ze zijn allemaal gemaakt van duizenden bouwsteentjes. Deze dieren zijn verspreid over het ganse park terug te vinden. 

20230315 AquaZoo OceanBricks1200800 1

Eén van de bouwwerken is een orka met jong. Het bouwwerk is gemaakt met 223.259 Bricks steentjes met een gewicht van ruim 1100 kilo en het duurde 550 uur om het bouwwerk te maken.
Bij de bouwwerken staan borden met informatie over het aantal gebruikte steentjes, het aantal bouwuren en het gewicht. Ook zit er een educatief randje aan deze bijzondere expositie, aangezien de bezoekers meer te weten komen over de diersoorten die normaal niet te zien zijn in het park.

General manager Jeroen Loomeijer licht toe: "We kijken er erg naar uit om de twintigste verjaardag van AquaZoo te vieren met de bezoekers. Speciaal voor de gelegenheid komt de burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma, de openingsceremonie verzorgen. En wie jarig is, trakteert! We overhandigen 250 toegangskaartjes aan de burgemeester. De kaarten komen vervolgens terecht bij gezinnen die een dagje dierentuin niet kunnen veroorloven."

20230315 AquaZoo OceanBricks1200800 2

De levensechte bouwwerken zijn van zaterdag 1 april 2023 tot en met zondag 18 juni 2023 te bewonderen in AquaZoo Leeuwarden, in het Nederlandse Friesland. 

Info en foto's: AquaZoo Leeuwarden