featured_header_zoonews.jpg

Safari Hotel in Beekse Bergen

Nieuwe verblijfsmogelijkheden

Op 24 maart opent het Safari Hotel in Beekse Bergen haar deuren. In deze nieuwe verblijfsaccommodatie overnacht de bezoeker in het hart van de savanne. 

Beekse Bergen staat vooral bekend als safaripark, maar is ondertussen uitgegroeid tot een heus resort waar enorm veel te beleven valt. Bezoekers van Beekse Bergen konden na een avontuurlijk dagje uit reeds genieten van de verblijfswoningen in Safari Resort waar je als het ware tussen de wilde dieren kon in slaap vallen. Kenmerkend aan de huisjes was het prachtige uitzicht over de savannes. Het centrum van het Safari Resort is Karibu Town. Hier kan men heerlijk tafelen in restaurant Moto, gaan zwemmen in Maji Springs of gaan bowlen en borrelen in Pamoja Lounge. Hier zijn 225 accommodaties, twee savannes met onder andere giraffen, zebra's en neushoorns, twee leeuwenvlaktes en een grote waterplas met zeehonden te vinden.
Daarnaast is er ook het Lake Resort waar men kan genieten van een prachtig uitzicht over het grote Victoriameer. 
In 2023 gaat Beekse Bergen nog een stapje verder met de opening van het nieuwe hotel: Safari Hotel.

20230312 BeekseBergen SafariHotel1200800 1

De bouwstijl en de inrichting van het hotel is geïnspireerd op de Dogon, een bevolkingsgroep uit Mali. Zij wonen in kenmerkende huizen, opgetrokken uit gele stenen en leem en voorzien van ronde, rieten daken. De huizen zijn gelegen aan de voet van een stijle rotswand langs de 150 kilometer lange klif van Bandiagara.

Deze stijl zal ook terugkeren in het centrumgebouw, het Hogon House. De Hogon is de spirituele leider in een Dogon dorp. Het interieur van de restaurants in Safari Hotel is geïnspireerd op verhalen en figuren uit de cultuur van de Dogon. Hogon House is als het ware een culinair centrum: zo is er een fine dining restaurant, Nommos, waar de bezoekers à la carte kunnen eten. Amma is dan weer een Buffet & Live cooking restaurant. Hier kan men overigens ook heerlijk ontbijten en lunchen. Bij Hogon Bar kunnen de bezoekers ook terecht voor de nodige borrels of cocktails. Hier kunnen de gasten trouwens ook lunchen. 
Hogon House beschikt ook over een aantal multifunctionele vergaderruimtes en zalen.

Ondertussen zijn de giraffen reeds verhuisd naar de splinternieuwe stal aan de pas aangelegde Wongo Savanne waarin eerder al watoessirunderen, struisvogels en zebra's hun intrek hadden genomen. Later deze maand zullen hier ook nog twee breedlipneushoorns naar toe komen. De dieren zullen de eerste dagen in de stal staan om te wennen aan de nieuwe omgeving. Daarna zullen de dieren ook de savanne zelf gaan verkennen. De werken verlopen voorspoedig.
General Manager Stephanie Struis vertelt: "Het verandert waar je bijstaat, echt heel mooi om te zien. Inmiddels zitten we ook volop in de andere voorbereidingen. Zo zijn we bijvoorbeeld ook al begonnen met het werven van personeel, het ontwikkelen van de menu's van de twee restaurants en het ontwerpen van de bebording."

Het hotel opent op 24 maart. Rondom de savanne staan acht units waarin zich in totaal 112 kamers en suites bevinden. Alle kamers komen met hotelservice en zijn voorzien van een terras of balkon met uitzicht op de savanne. De kamers zijn uitgerust met een tweepersoonsbed en zitje, een extra slaapkamer, badkamer met bad én groot raam dat uitkijkt over de savanne. In de suites zijn drie slaapkamers te vinden, naast een ruime zithoek en eetkamer, badkamer én sauna. Ook worden er nog een aantal rolstolvriendelijke kamers gecreëerd. 
Met het hotel wil Beekse Bergen nog meer mogelijkheden bieden. "Gasten kunnen nu ook kiezen om voor een kortere periode, zoals één of twee nachten, bij ons te verblijven", legt Struis uit. "En ze worden echt ontzorgd: de kamers zijn voorzien van alle gemakken en ontbijt."

20230312 BeekseBergen SafariHotel1200800 2

Het Safari Hotel ligt vlakbij het Safaripark, en net naast het Safari Resort, dat in 2018 werd geopend. 
Meer info om te boeken: https://www.beeksebergen.nl/overnachten/safari-hotel

Info en foto's: Beekse Bergen