featured_header_zoonews2.jpg

Pairi Daiza opent nieuwe, majestueuze ingang

Van Gallery of the Worlds tot L’Oeuf des Mondes

De opening van het nieuwe seizoen in Pairi Daiza werd feestelijk gevierd met het onthullen van een nieuwe, impressionante entree waardoor de bezoeker al van de eerste stap worden meegenomen in de schoonheid van Pairi Daiza.

De nieuwe ingang van Pairi Daiza neemt de bezoeker van de eerste stap mee op reis. Men wordt verwelkomd in The Gallery of the Worlds, een imposante galerij van glas en ijzer, geïnspireerd op de mooiste 19e-eeuwse galerijen van Noord-Europa. Deze hal is versierd met tweeënzestig mozaïeken en zesentwintig bomen, en neemt de bezoeker mee op een reis doorheen de tijd en de schoonheden van de natuur...

20230219 PairiDaiza1200800 2

Eric Domb, voorzitter en oprichter van Pairi Daiza, licht graag toe: "Deze nieuwe ingang is veel meer dan de oplossing van operationele problemen in verband met onze hoge bezoekersaantallen. Natuurlijk kunnen we dan meer bezoekers tegelijk ontvangen, met meer comfort en veiligheid. Maar het doel van deze nieuwe ingang is om de bezoekers, zodra zij aankomen, de droom te doen begrijpen die wij uitdragen, een universele droom van de mensheid sinds het begin der tijden. Een droom van liefde, tederheid en harmonie tussen alle levende wezens."

The Gallery of the Worlds wordt nu het gezamelijke vertrekpunt voor zowel bezoekers met een dagticket als voor de gasten van het Resort. Het leidt de bezoeker doorheen the Passage naar de ingang van het park in het L’Oeuf des Mondes (het Ei van de Werelden) tegenover het Kasteel. Het idee dat de wereld is ontstaan in een ei is zeer oud en komt in veel beschavingen voor. De wereld werd geboren in een ei en de schaal brak om de hemel te creëren.
"Dit ei is ook een sentimenteel eerbetoon aan de creatie van Paradisio. We zijn begonnen als vogelpark." legt Eric Domb uit. "In het hart van deze schaal met een omtrek van 220 meter vind je 12 tuinen; een referentie naar de 12 huidige en toekomstige werelden van Pairi Daiza. Om elke wereld in het klein op te roepen, hebben onze tuiniers gekozen voor een typisch architecturaal element, een botanische evocatie en de weergave van een emblematisch dier. In het midden van het Ei ontspringt uit de Tree of Life de levensbron die de vier heilige rivieren voedt die naar de kernpunten van het park stromen. Dit centrale plein zal de bezoekers voortaan vlotter verdelen tussen de 12 werelden van Pairi Daiza."

20230219 PairiDaiza1200800 1

Pairi Daiza is meer dan een doorsnee dierentuin. Het is een prachtige wereldtuin, 75 hectare groot met duizenden bomen en planten, honderden halfedelstenen. In totaal zijn er meer dan 7500 dieren te bewonderen: onder meer 21 olifanten, 6 gorilles, 7 tijgers, 2 schoenbekooievaars en 1 komodovaraan. De bekendste bewoners zijn wellicht de reuzenpanda's en het park had leuk nieuws: ook in 2023 zullen de 5 reuzenpanda’s in Pairi Daiza blijven. In overleg met de China Wildlife Conservation Association (CWCA) zal Tian Bao, de eerste reuzenpanda die in 2016 in Pairi Daiza werd geboren en wiens terugkeer naar China werd verstoord door de corona-pandemie, zijn verblijf in België tot nader order verlengen.
Zijn broer en zus, Bao Di en Bao Mei, die op 8 augustus 2022 drie jaar zijn geworden, verhuizen naar hun eigen territorium. Reuzenpanda’s hebben een sterk territoriaal instinct en houden van een solitair bestaan. De teams van
Pairi Daiza werken momenteel aan een geschikt leefgebied waar de tweeling naartoe kan verhuizen. Zoals in het wild na het spenen, zal hun moeder, Hao Hao, rust vinden in haar huidige territorium, gelegen naast dat van de mannelijke Xing Hui. 

20230219 PairiDaiza1200800 3

Info en foto's: Pairi Daiza