featured_header_zoonews2.jpg

Carnaval der Dieren in Domein van de Grotten van Han

Domein van de Grotten van Han open vanaf Krokusvakantie

Het Domein van de Grotten van Han opent haar deuren voor een nieuw seizoen vanaf 18 februari. Het Domein is tijdens de hele krokusvakantie geopend. Tijdens het weekend van 25 en 26 februari zijn er verschillende carnavalsactiviteiten te ontdekken...

In het weekend van 25 en 26 februari wordt het Domein van de Grotten van Han omgetoverd tot een kleurrijk en feestelijk paradijs tijdens het Carnaval der Dieren. Gekke dieren wandelen er rond en doen klein en groot lachen tijdens verschillende verrassende acts. Grimeurs schminken er met plezier de gezichten van de kleintjes en er is een atelier waar kinderen hun eigen masker kunnen maken. 

20230213 Han2023seizoen1200800 2

Het Domein van de Grotten van Han ontdekken tijdens de Krokusvakantie is een hele andere beleving dan een bezoekje tijdens de zomermaanden. Zo is de Lesse, de rivier die doorheen de grotten en het wildpark stroomt, wilder tijdens de wintermaanden. Zowel onder- als bovengronds geniet je van de kracht van de natuur. De winterse schoonheid van de natuur doet een mens al meteen wegdromen en genieten. 
Bovendien ontwaken de dieren van het wildpark stilaan uit hun winterslaap. In het wildpark zijn er meer dan 650 dieren te spotten. Vrij uniek is het feit dat men hier de Europese ‘Big Five’ kan bewonderen: de bruine beer, de wolf, de veelvraat, de Europese bizon en de lynx.
Het wildpark kan men te voet of met een safari-car ontdekken.

20230213 Han2023seizoen1200800 1

De Grotten van Han zijn de grootste grotten in Belgie. Ook vanaf de Krokusvakantie kan men een bezoekje brengen aan de Grot. De 1.600 meter lange toeristische route neemt bezoekers mee naar het hart van een fascinerende en sprankelende ondergrondse wereld. Een natuurlijk spektakel van pure schoonheid met als extra bonus het oogverblindende geluid- & lichtspektakel Origin dat zich 110 meter onder de grond afspeelt.

Meer info op https://grotte-de-han.be/nl

Info en foto's: Domein van de Grotten van Han