featured_header_zoonews.jpg

Parc Animalier de Sainte-Croix open tijdens de Krokusvakantie

Winteropening biedt een alternatieve beleving

Het Franse dierenpark Parc Animalier de Sainte-Croix heeft sinds 2016 een leuke traditie om geopend te zijn voor het publiek tijdens de winter-schoolvakanties. In Frankrijk zijn die dit jaar van 11 tot 26 februari 2023, waardoor ook wij als Belgen tijdens de Krokusvakantie hiervan kunnen genieten.

De winteropening van Parc Animalier de Sainte-Croix is een unieke kans om het dierenpark en zijn dieren eens van een andere kant te ontdekken. Sommige diersoorten ondergaan in deze tijd van het jaar immers een metamorfose, denk maar aan de poolvossen, rendieren of wolven die hun wintervacht dragen. Met een beetje geluk zal een laagje sneeuw het dierenpark bedekken en de bezoeker de kans geven om de 120 ha ongerepte natuur van Sainte-Croix te ontdekken.

20230130 ParcA SainteCroix1200800 1

Tijdens deze twee weken voorziet het park dagelijks de mogelijkheid om kennis te maken met de natuurgidsen die heel graag hun passie en kennis delen door middel van activiteiten omtrent de dieren en de winter. Altijd leuk om te beleven zijn de voedermomenten. Die staan uiteraard ook op het programma. Zo kun je getuige zijn van de maaltijden voor wolven, vossen, rode panda's, coyotes...

Met de Safari-Trein van de ‘Wilde Expeditie’ gaan bezoekers aan boord voor een uitzonderlijke reis. Gedurende een uur is het genieten van de prachtige, natuurlijke omgeving van het park. Het is ook een leuke manier om dichterbij de dieren te komen. Bovendien biedt het een mooie gelegenheid om te ontdekken hoe dieren zich in het wild aanpassen aan de winter, dankzij de uitleg van een natuurgids die mee aan boord is.

De winteropening in februari biedt meteen ook een geweldige kans voor bezoekers om de nieuwe roedel poolwolven te komen ontdekken. Zij arriveerden reeds in het park in december 2022.

20230130 ParcA SainteCroix1200800 2

Het nieuwe seizoen 2023 staat overigens in het teken van de wolf in Parc Animalier de Sainte-Croix!
Gedurende het hele seizoen zijn er tal van activiteiten en evenementen. Bovendien worden er ook nieuwe lodges geopend. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk factor, namelijk de wolf.

Meer info op https://parcsaintecroix.com/

Info en foto's: Parc Sainte-Croix