featured_header_zoonews2.jpg

Natuurspektakel in Wildpark Grotten van Han

Ontdek het burlen van het hert

Men hoeft niet noodzakelijk naar een ander continent reizen om oog in oog te staan met ongetemde natuur. Ook in onze regio kunnen natuurliefhebbers genieten van een adembenemend spektakel, tenmidden een natuurlijke arena...

De herfst breekt aan. Diep in het bos weerklinkt een mysterieuze lokroep...
Gewelddadig slaande geweien en dominante kreten vormen de soundtrack voor één van de mooiste spektakels van de natuur: het burlen van het hert.

20210921 WildparkHan burlen1200800 1

Op het Domein van de Grotten van Han kunnen bezoekers komen genieten van dit adembenemend liefdesritueel. Daarbij zijn de idyllische landschappen gehuld in duizend en één kleuren van de vroege herfst.

Het begin van de herfst luidt ook de start van het paarseizoen in bij de herten. Een periode die bol staat van de liefdesparades, gevechten tussen rivalen om de vrouwtjes voor zich te winnen én het legendarische burlen. Met hun bronstige roep hopen ze vrouwtjes aan te trekken. Een boeiend, intrigerend moment waarbij je je erg dicht bij de wilde natuur voelt.

Het wildpark biedt enkele verschillende programma's aan, met gids, om dit fenomeen mee te beleven. De rondleidingen zijn enkel in het Frans. Er zijn ochtendprogramma's met ontbijt voorzien en ook namiddagbezoeken met avondeten.

20210921 WildparkHan burlen1200800 2

Meer info: https://grotte-de-han.be/nl/nieuws/burlen-van-het-hert 

Foto's: Wildpark Grotten van Han