featured_header_zoonews.jpg

Witte leeuwen voor Serengeti Park

De drie koningen zijn gearriveerd

Een groep van drie witte leeuwen zijn gisterennacht in Serengeti Park aangekomen. Deze edele roofdieren zijn ongetwijfeld het nieuwe hoogtepunt voor het komende seizoen in dit Duits safari-pretpark.
De drie leeuwen, afkomstig uit Zuid-Afrika, waren reeds om 6u00 geland op de luchthaven van Frankfurt. Ze waren uitgeput van de vlucht maar verkeerden in prima gezondheid. Ze kwamen voor de eerste keer in hun leven met sneeuw in aanraking, wat enorm verrassend is voor deze dieren.
Het gezelschap bestaat uit twee kattinnen en 1 kater. De vrouwtjes zijn Brooks (° 14/12/08) en Kotenay (° 02/01/08); de kater noemt Snoary (° 17/05/08).  Met een gewicht van 150 kg is het mannetje beduidend zwaarder dan de twee vrouwelijke dieren, met ongeveer 100 kg elk. Serengeti Park heeft reeds van bij opstart geprobeerd om deze unieke dieren in de parkcollectie op te nemen. Eén van de paradepaardjes van het park zijn immers de vele leeuwen die via de drive-through safari kunnen ontdekt worden.

De witte leeuw is een eerder unieke leeuwensoort die vooral in Zuid-Afrika terug te vinden is. Duizend jaren lang waren witte leeuwen voor de Afrikaanse stamhoofden een magisch symbool van opperste macht: als het ware goddelijke wezens, die bovennatuurlijke krachten hadden. De witte leeuw was bovendien ook een trofee voor jagers, niet alleen voor hun schoonheid, maar ook omwille van de zeldzaamheid. Omwille van hun opzichtige vacht zijn deze dieren echter een relatief gemakkelijke prooi. Al snel verdwenen de laatste exemplaren door toedoen van de mens. Pas in de jaren '70 werden we opnieuw geconfronteerd met deze koninklijke dieren.