Verhuis van zeeschildpad naar Oostenrijk

In Animazia in Wildlands is één van de vier groene zeeschildpadden uit het grote zeeaquarium verhuisd naar een aquarium in Oostenrijk. Voorlopig zal deze vrouwelijke zeeschildpad alleen gaan leven in een aquarium met legstrand.

De verhuizing van de reuzenschildpad 'Hapje' verliep zeer vlot. Zij is herkenbaar aan een inkeping aan de zijkant van haar rugschild. Met vier duikers werd Hapje op het strand van het bassin getrokken. Na een korte controle door de dierenarts, werd de bijna 140 kg wegende dame daarna met transportkist en al door het dak van Animazia gehesen.
Ook dat ging zonder problemen, waarna de reis naar Oostenrijk kon beginnen. 

20200604 Wildlands schildpad1200800 1

De vier schildpadden, één man en drie vrouwtjes, leefden al 43 jaar bij elkaar in Emmen. Inmiddels is het viertal een stuk groter dan toen ze arriveerden en flink gegroeid.

Toen de vraag van het aquarium in Oostenrijk kwam, was de beslissing voor het transport van deze dame snel genomen. Zo gaat niet alleen het verhuisde vrouwtje er op vooruit, maar krijgen ook de drie zeeschildpadden in Emmen meer ruimte.

Met deze diersoort wordt niet gefokt in gevangenschap. Opvangcentra wereldwijd zitten immers al overvol met zeeschildpadden die niet meer uitgezet kunnen worden in het wild.

20200604 Wildlands schildpad1200800 2

Filmpje:

Info en foto's: Wildlands