featured_header_zoonews.jpg

Heropening van ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael

Terug open onder strikte voorwaarden

ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael mogen binnenkort weer open, onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Vanaf 18 mei zullen beide parken gedurende de eerste twee weken exclusief toegankelijk zijn voor abonnees en mits reservering vooraf online. Vanaf 1 juni zijn beide parken open voor het grote publiek maar ook na reservatie.

Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd de parken bezoekt, wordt beperkt. Online vooraf reserveren is een must! Dit kan voor abonnees vanaf vrijdag 15 mei op de websites van beide parken. Vanaf maandag 18 mei kan het grote publiek reserveren. Bezoekers kiezen hun moment van aankomst uit vijf tijdssloten. De openingsuren worden hiervoor uitgebreid vanaf 8u tot 19u. De bezoekersstromen worden zo gespreid over de hele dag. In beide parken gelden strikte veiligheidsregels. Coronastewards zien toe op de naleving ervan. 

20200514 HeropeningZoo1200800 ZooA

Blij en opgelucht
ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael zijn blij dat ze terug open kunnen. De dierentuinen zijn immers bij uitstek plaatsen waar mensen zich in een natuurlijke en gecontroleerde omgeving kunnen ontspannen op voldoende afstand van elkaar. ZOO Antwerpen brengt als oase midden in de stad en best bewaarde 19de eeuwse dierentuin ter wereld al meer dan 177 jaar mensen dichter bij de dieren en de natuur. De lockdown vanaf 14 maart is een financiële aderlating voor beide parken.  

Fans van het eerste uur
De eerste twee weken openen de parken exclusief voor hun grootste fans, de abonnees, mits reservatie vooraf. Zij kunnen vanaf vrijdag 15 mei op de websites reserveren en kunnen eenvoudigweg hun abonnement en de reservatiemail meebrengen voor hun bezoek. Zij kennen de parken het best en zijn direct aanspreekbaar zowel digitaal als op het terrein. Mogelijk worden de nieuwe coronaregels op basis van hun ervaringen nog verfijnd. Het grote publiek kan ook vanaf maandag 18 mei online reserveren voor een bezoek vanaf 1 juni.  

Coronaregels
Beide parken passen strenge veiligheidsmaatregelen toe.
Allereerst MOET je online en vooraf reserveren! Breng deze reservatie mee.
Ter plaatse is het dragen van een mondmasker (+12j) verplicht in de gebouwen, de toiletten, bij take-away in de restaurants en overal waar de 1,5 m social distance niet bewaard kan worden. Coronastewards informeren en kijken toe op de naleving van de nieuwe regels.
Op verschillende locaties in de tuinen staan handgels ter beschikking.

Betalingen gebeuren elektronisch en liefst contactloos. De terminals, automaten, buggy’s en bolderkarren worden regelmatig ontsmet. Er zijn wachtzones, éénrichtingsverkeer en aparte in- en uitgangen voor locaties met een beperkte capaciteit.

Er is enkel take-away voor de restaurants met éénrichtingsverkeer. Je kan enkel buiten zitten mits social distancing per gezin. Voorlopig zijn alle voederbabbels en animaties geschrapt. Speelzones zijn niet toegankelijk.
De continenten in ZOO Planckendael hebben éénrichtingsverkeer.

20200514 HeropeningZoo1200800 Planck

Even samenvatten...
Abonnees kunnen reserveren vanaf vrijdag 15 mei voor een bezoek vanaf maandag 18 mei.
De parken zijn twee weken exclusief open voor abonnees.
Iedereen kan reserveren vanaf maandag 18 mei voor een bezoek vanaf maandag 1 juni. 

Info en foto's: Zoo Antwerpen - Zoo Planckendael