featured_header_zoonews.jpg

Leeuwenwelpen van Wildlands naar buiten

Zuna en Kimani voor publiek zichtbaar

In de kraamkamer van het leeuwenverblijf van Wildlands Emmen werden eind januari twee welpjes geboren. Afgelopen week mochten de twee leeuwenwelpen, Zuna en Kimani, voor het allereerst naar buiten.

Het was een speciaal moment toen de jonge leeuwtjes zich voor het eerst naar buiten begaven. De Kinderraad van Advies en zo’n 700 abonnementhouders van het park kwamen kijken hoe de welpen hun eerste stappen zetten op de Leeuwenberg. 
Toen de schuif open ging stormden de volwassen leeuwen naar buiten en bleven de welpen nog even achter de schermen. Maar al gauw ging moederleeuw Tia terug om haar twee dochters te halen. Eerst leken ze die grote ruimte en het publiek wat spannend te vinden, maar de welpen blijken erg nieuwsgierig! Want al snel gingen ze op onderzoek uit onder toeziend oog van moeder en de rest van de troep.

Beide leeuwenwelpen zijn vrouwtjes en heten dus Zuna en Kimani. 
De Kinderraad van Advies had een ere-plek langs het leeuwenverblijf, want zij hebben namelijk de naam van welp Kimani gekozen. De andere naam, Zuna, is gekozen middels een poll op Facebook door de volgers van Wildlands.

De groep leeuwen in WILDLANDS bestaat op dit moment uit één volwassen man, vier volwassen vrouwen en de twee welpen.

20190401 Wildlands welpen1200800 1

Zuna en Kimani werden eind januari in de kraamkamer achter de schermen geboren. De eerste weken na de geboorte zijn welpen nog kwetsbaar en afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzonderde op een veilige plaats.
De afgelopen weken werd het leeuwenverblijf al voorbereid op de komst van de twee kleintjes: zo zijn er bijvoorbeeld extra klimtakken half in het water/ half op de kant geplaatst.
Mocht er een welp in het water terechtkomen, dan kan zij er via deze takken en hulp van moederleeuw uitklimmen!

20190401 Wildlands welpen1200800 2

Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van 110 dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder die zich daarom afzondert op een veilige plaats. 

Info en foto's: Wildlands Emmen