featured_header_zoonews.jpg

Escape Zoo

Zoektocht in Burgers' Zoo

Tijdens de Nederlandse voorjaarsvakantie, van 15 februari tot en met 1 maart, kunnen bezoekers in Burgers' Zoo een speurtocht ondernemen in wat heet 'Escape Zoo'.

Escape Zoo is een leuke zoektocht in de Nederlandse dierentuin Burgers' Zoo. Het is inbegrepen bij de toegangsprijs en natuurlijk gratis voor abonnementhouders. De bedoeling is uiteindelijk om de sleutel te vinden naar het grote geheim...

20200129 BZ Escape1200800 1

Er gebeuren vreemde dingen in Burgers’ Zoo met een dierendokter en haar assistente. Help je mee speuren naar de verdwenen neushoornvogel met een gebroken pootje? Ga met de schatkaart van de dierendokter op zoek naar de verborgen geheimen van de Mangrove, Ocean, Desert en Bush.
Ontdek tijdens je avontuur het lievelingseten van de neushoornvogel en lok ‘m hiermee terug. En krijg als beloning een certificaat voor het harde werk!

Het verhaal
Kinderen en volwassenen ontdekken na het passeren van de hoofdingang van Burgers’ Zoo een dierenarts met haar assistente. Ze zijn ten einde raad, want ze staan naast een lege transportkist. Hun dierlijke patiënt blijkt letterlijk te zijn gevlogen: een geribbelde neushoornvogel met een gebroken pootje. De twee acteurs dagen kinderen uit om hen te helpen de neushoornvogel terug te vinden, want in de Nederlandse kou overleeft de tropische vogel het niet.

Spanning, avontuur en educatie
Escape Zoo is een interactief spel dat is gebaseerd op de populariteit van ‘escape rooms’.
Kinderen en volwassenen die een handje willen helpen, moeten eerst een code kraken om de kist te kunnen openen en zodoende een speciale parkplattegrond te bemachtigen. Deze plattegrond vormt het startsein voor een avontuurlijk tocht die voert door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove.
Door goed te kijken, te luisteren en samen puzzels op te lossen, komen de avonturiers telkens een stapje dichter bij de oplossing. Spelenderwijs leren ze veel over het natuurlijke gedrag, het voedsel en het leefgebied van de geribbelde neushoornvogel.

20200129 BZ Escape1200800 2

Praktisch
Escape Zoo vindt plaats van zaterdag 15 februari tot en met zondag 1 maart, dagelijks vanaf 9.00 uur tot 17.00 uur, de sluitingstijd van Burgers’ Zoo in deze periode.
Op de avontuurlijke tocht door de Bush, Desert, Ocean en Mangrove ontdekken de deelnemers overal aanwijzingen, al dan niet verstrekt door acteurs die op diverse locaties in het park te vinden zijn. Escape Zoo is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar oud.
Tickets via https://www.burgerszoo.nl

Foto's en info: Burgers' Zoo