featured_header_zoonews.jpg

Uitbreiding Nortica in Wildlands

Raccoon Creek, Sonar Station en houtzagerij geopend

In het Nederlandse dierenpark Wildlands, in Emmen, werd het nieuwe Raccoon Creek, de houtzagerij en Sonar Station geopend. Onder toeziend oog van de Kinderraad van Advies zaagden de leden van de nieuwe Klankbordgroep de deuren van de houtzagerij open.

De afgelopen maanden is hard gewerkt om het voormalig pinguïnverblijf in Nortica om te bouwen naar een nieuw dierenverblijf voor wasberen en een houtzagerij. Het verblijf zal in 2020 overigens ook nog stinkdieren en zeehonden verwelkomen. De combinatie van deze drie diersoorten in één verblijf is uniek in de wereld.

20200102 Wildlands Sonar1200800 2

De voormalige simulator Terra Explorer werd getransformeerd naar Sonar Station. In deze ruimte wordt op een interactieve manier informatie gegeven over geluidsvervuiling in oceanen en de gevolgen daarvan op walvissen.
Het Sonar Station is in gebruik genomen door de Kinderraad van Advies van WILDLANDS. Ook de horecaruimte bij de ijsberen kreeg een update. 

20200102 Wildlands Sonar1200800 1

Later in het nieuwe jaar zal aan de andere kant van de houtzagerij ook een vogelvoliére gebouwd worden en verderop in het gebied komt een nieuw zee-aquarium en een nieuwe vergaderlocatie.