featured_header_zoonews.jpg

Burlen van de herten op zijn hoogtepunt in het Wildpark

Het Domein van de Grotten van Han tafereel van bijzonder spektakel

In Het Domein van de Grotten van Han kunnen bezoekers getuige zijn van een bijzonder tafereel: het Burlen van de herten. Tot midden oktober beleeft men als bezoeker dit intense moment in het bos en de vallei van het Wildpark!

De nazomer is de periode waarin het bos zich hult in een warm kleurenpalet. De verandering van het seizoen brengt ook een verandering in de houding van het edelhert met zich mee. Gedurende een maand zetten de mannetjes het op een vechten om zoveel mogelijk vrouwtjes voor zich te winnen en zo een harem te vormen. Deze gevechten gaan gepaard met een indrukwekkend keelgeluid: het burlen.
En de winnaar is… het meest dominante en sterke mannetje!

20191006 Han burlen1200800 1

Men hoeft niet steeds naar Afrika of Zuid-Amerika te reizen om oog in oog te staan met de ongetemde natuur. Ook in onze streken kunnen natuurliefhebbers een unieke en onvergetelijke ervaring beleven. Het Domein van de Grotten van Han nodigt haar bezoekers uit om het fenomenale spektakel van het Burlen van de herten mee te maken tijdens een gegidst bezoek doorheen het Wildpark.

Het burlen is de kreet van het hert tijdens het liefdesseizoen. Hij zet het op een roepen om zo de aandacht te trekken van de reeën maar ook om andere potentiële concurrenten te imponeren. Het meest imposante is echter het schouwspel van de twee rivalen die met hun gewei een luidruchtig en gewelddadig gevecht aangaan!

20191006 Han burlen1200800 2

Speciale bezoeken
Het Domein van de Grotten van Han organiseert sinds jaren speciale bezoeken om het Burlen van de herten te beleven. De wandelingen zijn steeds begeleid om de rust van de dieren te bewaren maar ook om op de beste manier te profiteren van dit tafereel. Ze worden tijdens de ochtendstond en bij het vallen van de avond georganiseerd, de mooiste periodes van de dag om van deze magische show te genieten!

Info en tickets via: www.grotte-dehan.be/nl of per mail: reservations@grotte-de-han.be