Nog een jong in aankomst

In het Nederlandse Wildlands Adventure Zoo Emmen werd onlangs een gezond olifantenkalfje geboren. Het was de allereerste geboorte in de Olifantenvallei. Ondertussen is het mannetje ook al mee met de kudde naar buiten gegaan.

20180413 Wildlands olifant180Het olifantje dat op Tweede Paasdag in Wildlands is geboren, kan men sinds kort ook buiten spotten: in de Olifantenvallei bleef het mannetje dicht bij zijn moeder en tante. De moeder werd 26 jaar geleden zelf  als eerste olifant ooit in Emmen geboren (in het oude dierenpark).
Bij olifanten vindt de bevalling plaats in de familiegroep. Bij de bevalling spelen de tantes een hele grote rol. Zij beschermen de kwetsbare moeder. Ook als het kalfje in de benen moet komen, helpen de andere olifanten mee.

De olifantenkudde bleef de dagen na de geboorte binnen en dus had de hele familie veel zin om naar buiten te gaan. Het weer werkte ook goed mee. Bezoekers van WILDLANDS kunnen ook nu duidelijk zien, dat het kalfje beschermd wordt door de hele kudde. Het eerste wat het jong zelf deed was de omgeving goed onderzoeken.

In totaal telt de  kudde van WILDLANDS nu negen olifanten; drie volwassen vrouwen, één volwassen bul, vier jonge stiertjes en dit pasgeboren kalf. Verwacht wordt dat er nog dit voorjaar een tweede jong volgt.

20180413 Wildlands olifantVIEW1200900

Op de website www.wildlands.nl/olifantenjong staan de nieuwste ontwikkelingen.