Olifant krijgt naam Jing

Op dinsdag 27 maart 2018 stonden de dierverzorgers van Dierenrijk voor een complete verrassing: olifant Htoo Yin Aye bleek al bevallen te zijn van haar jong, ruim vier maanden voor het werd verwacht. Het is de eerste keer dat er een olifantje in Dierenrijk is geboren.

20180404 DierenrijkOlifant180Nabij Eindhoven, in Nuenen, bevindt zicht het bijzonder leuke en kindvriendelijke dierenpark Dierenrijk. Het park heeft diverse dieren die kunnen bewonderd worden, waaronder de olifanten. Op 27 maart bemerkten de olifantenverzorgers dat er een jong stond tussen de andere vier olifanten. Het pasgeboren olifantje maakt het goed.

"We hebben op een afstandje al kunnen zien dat het jong aan het drinken is, een ontzettend goed teken. Ook de andere olifanten reageren gelukkig heel goed op de kleine," zegt hoofd dierverzorging Stephan Rijnen. Ondertussen is het geslacht van het pasgeboren olifantje ook bekend: namelijk een meisje! Haar naam is Jīng, dat betekent verrassing. Deze naam is natuurlijk erg toepasselijk, want zij heeft de verzorgers van Dierenrijk ook verrast!

Het is niet de eerste keer dat Htoo Yin Aye drachtig is. Twee van haar eerdere jongen Ma Palai en Thuya wonen ook in Dierenrijk, maar zijn er niet geboren.
De vader van het kleine olifantje is Sibu, en woont ook in Dierenrijk.
De groep olifanten vormt nu samen een mooie familie. 

20180404 DierenrijkOlifantVIEW1200

Op 21 september maakte Dierenrijk bekend dat Htoo Yin Aye een jong zou krijgen. Ze was toen al bijna een jaar drachtig. Aziatische olifanten zijn gemiddeld 20 tot 22 maanden drachtig.
De komst van de kleine olifant kwam eerder dan verwacht. Dierenrijk verwachtte het jong pas deze zomer.