featured_header_zoonews2.jpg

Koalababy in Planckendael

Goed nieuws voor internationale kweekprogramma

De koala is het uithangbord bij uitstek in Planckendael, als er dan ook nog een geboorte aan te pas komt, dan is dit fantastisch nieuws voor het dierenpark.

20180327 Planckendael Koala180Goed nieuws voor het internationale kweekprogramma van de koala, want vandaag kwam er vertederend nieuws uit Planckendael: bezoekers kunnen immers een schattig koalaatje komen spotten. De baby is in september geboren als minuscule kopie van de ouders. Naakt, doof en blind maar sterk genoeg om naar boven te kruipen en zich in de buidel van de moeder vast te zuigen aan de tepel. Daar bleef het koalaatje enkele maanden lekker warm zitten. Nu is het jonge diertje terug te vinden op de rug van koala Alinga.

De koalababy vond zichzelf vandaag groot genoeg om zich te laten zien aan het publiek. En uiteraard ook om zelf nieuwsgierig de wereld in te kijken. Het kruipt ondertussen al gezellig op de rug van mama Alinga.

Deze joey of babykoala is het resultaat van de vurige liefde tussen Alinga en Maka. Het was liefde op het eerste zicht. Al meteen toen Maka vorige zomer in Planckendael kwam wonen, keek Alinga heel geïnteresseerd naar haar nieuwe partner. Overdag zaten ze allebei rustig blaadjes te knabbelen, elk in hun eigen boom, maar ’s avonds bleken ze wel heel erg actief. 

20180327 Planckendael KoalaVIEW1200900

De koala is een klimbuideldier dat in het oosten van Australië zijn thuis heeft. Het diertje met de hoge aaibaarheidsfactor is een bedreigde diersoort. In het begin van de 20e eeuw was het zoogdier bijna helemaal uitgestorven. Het label dient vooral om de dieren te beschermen. Ondertussen zouden er nog zo'n 80.000 koala's in het wild leven.

Foto's: Jonas Verhulst - Planckendael