featured_header_zoonews.jpg

Agoeti’s geboren in WILDLANDS

Tweeling Azara Agoeti in Monkey Market, Jungola

In het Nederlandse WILDLANDS Adventure Zoo Emmen werd in februari een tweeling Azara’s agoeti’s geboren. Sinds vorig jaar vertoeven deze knaagdieren in Monkey Market in Jungola, samen met de doodshoofdaapjes...

20180316 Wildlands Agoeti180De tweeling Azara’s agoeti's kwamen midden februari ter wereld. Het is de eerste worp van het paartje agoeti’s in Emmen.

Agoeti’s zijn ongeveer drie maanden drachtig. De jongen zijn bij geboorte al helemaal behaard en direct in staat om te lopen.

De Azara’s agoeti is een fors knaagdier uit de regenwouden van Zuid-Amerika. Het dier is te herkennen aan een grote kop met een cavia-achtige snuit en dunne hertachtige poten.
Overdag zijn ze actief op zoek naar eten, zoals noten en vruchten. Als ze daar teveel van hebben, begraven ze een voorraadje voor barre tijden. Ze leveren hierdoor een belangrijke bijdrage aan de verspreiding van zaden (en dus aan de jonge aanwas van bos).
Grappig detail: in Jungola zorgen olifanten hier ook voor, maar dan door middel van de onverteerde zaden in hun uitwerpselen!

20180316 Wildlands Agoeti VIEW1200900