Zeldzame geboorte met bruinkopslingeraap

Het Nederlandse Wildlands Adventure Zoo Emmen kondigde met trots de geboorte aan van een baby bruinkopslingeraap op het Slingerapeneiland in Jungola.

20171016 WildlandsSlingeraapje180Eerder deze week waren de bezoekers van Wildlands Adventure Zoo Emmen getuige van de geboorte van een slingeraapje. De baby bruinkopslingeraap en de moeder stellen het wel, hoewel de moeder nog wel wat onwennig is. Het is het tweede kind van deze moeder; het eerste jong werd vorig jaar levenloos geboren.

De slingerapen in Wildlands leven in een groep van dertien. Ze maken deel uit van een internationaal fokprogramma, omdat de bruinkopslingeraap een ernstig bedreigde soort is. Als alles goed gaat, wordt binnen een paar maanden nog een tweede baby in de groep verwacht. Wildlands is coördinator van dit fokprogramma en dat maakt de geboorte van deze kleine extra bijzonder. 

Slingerapen, bekend omwille van hun typerende staart (het bekende apenstaartje) zijn ongeveer 8 maanden drachtig. 
Zij komen oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en het noorden van Zuid-Amerika. Er bestaan verschillende ondersoorten slingerapen. Slingerapen zijn dan weer een onderfamilie van de grijpstaartapen...

20171016 WildlandsSlingeraapje640

Wildlands Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.