Serenga krijgt enkele streepjes bij

Op 9 augustus werd in het Nederlandse WILDLANDS Adventure Zoo Emmen een gezonde zebra-hengst geboren. De ervaren moeder en jong maken het prima.

20171001 WildlandsZebra180Tijdens de zomermaanden mocht het jonge dier reeds vrij snel met de kudde naar buiten na een dagje rust op stal. De eerste stappen op de savanne van Serenga waren wat onwennig, maar al snel dartelte het pas geboren zebraatje als een jong veulen over de savanne.
Inmiddels heeft het jonge hengstje ook succesvol kennisgemaakt met andere savannedieren zoals de giraffes, impala’s en neushoorns en de safaritruck die door het gebied rijdt. 

In tegenstelling tot andere dierenparken communiceert Wildlands niet over de naamgeving van haar pas geboren dieren: men wil immers het wildgevoel overbrengen bij de bezoeker (en in het wild heten de dieren ook niet Jaap of Jos). Uiteraard krijgen ze intern wel een naam om onderscheid te kunnen maken.

De zebrasoort in Wildlands betreft de Grant-zebra. Deze kan men in de vrije natuur terugviden in Oost-Afrika. Een zebra kan 30 jaar oud worden.

Het savanne-gebied in Wildlands Adventure Zoo Emmen biedt ruimte aan verschillende diersoorten, die net als in de natuur, met elkaar leven.

20171001 WildlandsZebra640

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur.

Foto's Wildlands Adventure Zoo Emmen