featured_header_zoonews2.jpg

Ringstaartmaki geboren in Amersfoort

Dierenpark Amersfoort verwelkomt baby op Apeneiland

Er is een ringstaartmaki geboren in Dierenpark Amersfoort. Met de komst van het jong, wonen er nu zeventien ringstaartmaki’s in de Grote Wildernis van het dierenpark.

20170701 AmersfoortRingstaartMaki180"Het kleintje werd door de dierverzorgers ontdekt op het Apeneiland", vertelt hoofdverzorger Willem Verdonck. "Ondanks dat de geboorte vrij laat was voor de tijd van het jaar, hadden wij wel het vermoeden dat er een jonge maki op komst was."

De maki klemt zich de eerste weken stevig aan moeder vast en de dierverzorgers verwachten dan ook dat het geslacht pas na deze periode duidelijk wordt.
"Wanneer het kleintje wat vaker los van de moeder gaat spelen, kunnen wij beter zien of het een jongen of meisje is", vertelt Willem.

Ringstaartmaki's komen oorspronkelijk uit Madagaskar, een eiland bij de kust van Zuid-Afrika. Dit is de enige plek waar je ringstaartmaki’s in het wild kan tegenkomen.
Ringstaartmaki’s staan vooral bekend om hun opvallende staart.
"De maki’s hebben veertien zwarte ringen in hun lange staart", zegt de hoofddierverzorger. "Ondanks dat het staartje van het jong nog maar heel kort is, zijn alle ringen al te zien."

20170701 AmersfoortRingstaartMaki640

Ontdek de ringstaartmaki’s in de Grote Wildernis in DierenPark Amersfoort. Hier kun je als bezoeker varen met een trapbootje over een vierhonderd meter lange kronkelende rivier, waar je deze halfapen kunt tegen komen.