featured_header_zoonews2.jpg

Poolvosjes voor Domaine des Grottes de Han

3 nieuwe bewoners in Wildpark

Het Wildpark van Domaine des Grottes de Han blijft elk jaar verder groeien. Dit jaar verwelkomt het uitgestrekte park 3 nieuwe bewoners, namelijk poolvossen, waarvan 2 mannetjes en 1 vrouwtje.

De nieuwe bewoners hebben ondertussen hun intrek reeds genomen in hun verblijf in het Wildpark! De drie kleine poolvossen zijn Jackson, Tjarek, en Speedy, het vrouwtje. Deze jonge dieren zijn super nieuwsgierig en heel speels!

20190302 WildparkHan poolvos 1200800 4

De drie welpen werden geboren op 10 mei 2018 in de zoo van Rijsel. Ze vertoeven reeds sinds 27 september vorig jaar in Han-sur-Lesse. Dat gaf hen ruim de tijd om kennis te maken met hun nieuwe leefgebied. Op die manier konden ze hun locatie verkennen of een beetje met elkaar spelen. Bezoekers hebben vanuit de Bladerdakbrug een mooi zicht op de nieuwe bezoners.

20190302 WildparkHan poolvos 1200800 1

De poolvos is van oorsprong afkomstig van de arctische toendra. Hij past zich perfect aan aan het leven in onze regio's. Zijn dikke vacht beschermt hem niet alleen tegen de kou, maar ook tegen de warmte tijdens warmere dagen. De opwarming van het klimaat is dus niet door de temperatuur een bedreiging voor de poolvossen, maar wel door de rode vos. Deze reist steeds meer naar het noorden en neemt zo de woonruimte van zijn kleinere neef in, zich voedend met dezelfde prooien als de poolvos. 

20190302 WildparkHan poolvos 1200800 2

De drie nieuwkomers hebben zich perfect aangepast aan hun nieuwe leefomgeving! Ze bevinden zich, zoals eerder vermeld, onder de Bladerdakbrug, een prachtige wandelbrug door de boomtoppen, die op de heuvel van het Wildpark te vinden is aan het Wandelpad. 

20190302 WildparkHan poolvos 1200800 3

Tijdens de Krokusvakantie is Het Domein alle dagen open, daarna ook alle dinsdagen, donderdagen en weekends van maart. 

Met dank aan Wildpark van het Domein van de Grotten van Han voor de info en de foto's