The Last Frontier

Na de komst van een bende bruine beren eind vorig jaar, kan Pairi Daiza nu ook de aanwezigheid van zes Canadese wolven in het park bekend maken. Het gaat om de eerste roedel in het park, die deel zal uitmaken van een nieuw gebied in Pairi Daiza: The Last Frontier.

20190222 PairiD wolf180De wolvenroedel bestaat uit zes wolven: vader Nanouk, moeder Nita en hun kroost, vier welpen die voorlopig nog geen naam hebben. Om daar verandering in te brengen, doet Pairi Daiza trouwens een beroep op haar fans.
Wolf Nanouk - drie jaar oud – is afkomstig uit de Duitse zoo van Münster. Wolvin Nita komt dan weer van het Franse Mulhouse, zij is twee jaar oud. Samen hebben ze een kroost van vier welpen. Specifiek gaat het hier om de ondersoort ‘Canadese wolf’, ook wel Canadese timberwolf genoemd (canis lupus occidentalis). De dieren verkeren alle zes in goede gezondheid.
De roedel van Nanouk en Nita is trouwens pas de eerste van twee die in Pairi Daiza verwelkomd zal worden. Het park verwacht nog een aantal Europese wolven (canis lupus lupus), een andere ondersoort van deze dieren.

De zeskoppige wolvenroedel wordt straks een van de blikvangers van het nieuwe gebied ‘The Last Frontier’. Over acht hectare zullen de bezoekers er ondergedompeld worden in de Canadese provincie Brits-Colombia, de bakermat van heel wat Indiaanse culturen. Naast de wolven zullen er ook Europese bruine beren en Amerikaanse zwarte beren verblijven, net als elanden, poema’s, bevers en damherten.

Het habitat van Nanouk, Nita en hun welpen in ‘The Last Frontier’ zal zich uitstrekken tot tegen een aantal van de lodges waarin de bezoekers vanaf de lente zullen kunnen overnachten. Het is dus perfect mogelijk dat de gasten ’s morgens wel eens met een van deze dieren voor het raam wakker zullen kunnen worden, uiteraard op een dusdanige manier dat wolf noch mens hier enige hinder van ondervindt.

20190222 PairiD wolf1200800

Omdat geen van de vier welpen – het gaat om drie mannetjes en één vrouwtje - een naam heeft, wil Pairi Daiza bij deze ook een warme oproep doen aan haar fans en bezoekers.
Pairi Daiza maakte een preselectie van tien traditionele Indiaanse namen, en dus passend bij The Last Frontier, en haar focus op de ‘native’ cultuur van Brits-Colombia.
Aan het publiek de opdracht om daar de vier leukste opties uit te kiezen.
Stemmen kan tot en met volgende week dinsdag 26 februari om 12 uur.
De poll is beschikbaar via volgende link: https://linkto.run/p/422X9WHC

Info en foto's: Pairi Daiza