featured_header_zoonews2.jpg

Nieuwe neushoornvrouw in WILDLANDS

Belangrijk voor kweekprogramma

Het Nederlandse Dierenpark-Avonturenpark Wildlands in Emmen heeft vorige week een nieuwe, vrouwelijke neushoorn verwelkomd. De nieuwe vrouw is van belang voor het fokprogramma van de neushoorns. 

20181102 Wildlands neushoorn180De nieuwe vrouw is bijna 4 jaar oud. In Wildlands leven op dit moment vier neushoorns: drie dames en één mannetje. Deze nieuwe neushoornvrouw is de volle zus van de andere jongedame en is geboren in Safaripark BeekseBergen. Op dezelfde dag van aankomst mocht ze reeds kennismaken met de andere twee neushoornvrouwen van het park. Dit gebeurde in de stal en verliep erg rustig.

In Wildlands geeft men de dieren geen namen naar de buitenwereld toe, omdat dit in het wild ook niet zo is. Zo ook voor deze witte neushoorn. Zij is alvast van belang voor het kweekprogramma van de neushoorns in Serenga. In het wild leven witte neushoorns in groepen van meerdere vrouwen en hun jongen. 

Een witte neushoorn weegt bij de geboorte zo’n 60 kilo, maar het gemiddelde gewicht voor een volwassen exemplaar is zo’n 2500 kilo.
Gemiddeld worden witte neushoorns (in gevangenschap) 45 jaar.

20181102 Wildlands neushoorn1200800