featured_header_zoonews.jpg

Planckendael verwacht olifanten-babyboom

Kai-Mook, Phyo Phyo en May Tagu zijn zwanger!

De bekendste olifant in België is zonder twijfel Kai-Mook. De geboorte van het allereerste baby-olifantje van België was in 2009 groot nieuws. Het betekende een enorme boost ook voor Zoo Antwerpen: meer dan 1,2 miljoen mensen keken in 2009 live naar haar geboorte...

20161223 PlanckendaelKaimook180Ondertussen is de Aziatische olifant verhuisd naar het Mechelse Planckendael (2012), waar ze deel uitmaakte van de olifantenfamilie in 2012. De stoere leider van de olifantenfamilie is Chang. Hij woont samen met de olifantenfamilie in Planckendael. De vrouwelijke olifanten van de familie in Planckendael zijn oude dame Dumbo, Kai-Mook’s mama Phyo Phyo, tante Yu Yu Yin, zus May Tagu en Qiyo, tevens de laatste boreling van 2015 en dochtertje van Chang.

Bij aanvang van de Kerstvakantie werd gemeld dat Kai-Mook zwanger is, en een dag later kondigde KMDA ook aan dat haar zus May Tagu en haar moeder Phyo Phyo een kleintje verwachten. Voor May Tagu is het haar tweede zwangerschap. Haar eerste baby, Baby Q, overleed in 2015 aan leverfalen. 
Voor ervaren moeder Phyo Phyo is dit haar zesde baby. Een hoog aantal, aangezien olifanten in hun leven gemiddeld vier jongen grootbrengen.
Drie baby-olifantjes: schattigheid in drievoud. Al is het nog eventjes wachten vermits een 
olifantenzwangerschap zo'n 20 tot 22 maanden in beslag neemt. 

20161223 PlanckendaelKaimook640

Kai-Mook zal negen jaar zijn bij de geboorte van haar baby, een mooie leeftijd voor een eerste baby.