Meer geboortes op stapel

Waar overal in Nederland deze zomer geklaagd wordt over de hoeveelheid slakken, is ZooParc Overloon juist heel gelukkig met de circa 200 agaatslakken die er zijn geboren. Bovendien kijkt men reikhalzend uit naar nog veel meer babygeluk in het park, waaronder bij de reuzenkangoeroes, kamelen, capibara’s, dwergnijlpaarden en pelikanen.

20160809 ZooParcOverloon Slak180De jonge agaatslakken zijn zeer welkom in ZooParc Overloon.
Deze diersoort heeft namelijk een belangrijke rol in het Expeditietheater waar dagelijks om 14u30 een educatief Expeditieverhaal wordt verteld. Elders zijn de agaatslakken in het Explorer Camp te bewonderen.

Agaatslakken kunnen wel 30 centimeter groot worden (ongeveer de grootte van een handpalm). Ze leven in een tropisch klimaat en eten bladeren en vruchten. Agaatslakken zijn hermafrodiet: ze zijn zowel mannetje als vrouwtje. Ze leggen zo’n 100 tot 500 eitjes per keer.

Begin dit jaar werden er op de Outback drie jonge rode reuzenkangoeroes geboren. Na acht maanden laten deze jonge zoogdieren zich reeds zien. Een hiervan is kort geleden uit de buidel gekropen. Reuzenkangoeroes zijn één maand drachtig, daarna blijven de jongen zo’n acht maanden in de buidel. Het wachten is nu op de andere twee jongen, die zich al wel voorzichtig vanuit de buidel laten zien. Verderop in het park kan men ook op kraamvisite bij de rendieren en de alpaca’s.

20160809 ZooParcOverloon Slak640

Binnen een paar weken verwacht ZooParc Overloon een kamelenjong en jonge capibara’s (grootste knaagdier ter wereld).
Ook de pelikanen zitten op eieren.
En in het najaar verwacht het park een jonge dwergnijlpaard.
Kortom: de komende maanden is er genoeg nieuws te bewonderen tijdens een Expeditie door ZooParc Overloon.