featured_header_zoonews.jpg

Amoerluipaardwelpen krijgen naam

Bellewaerde presenteert Esra en Zyra

In Bellewaerde vond eerder dit jaar een zeldzame gebeurtenis plaats: de geboorte van Amoerluipaarden. Een van de welpjes overleed helaas, maar de twee andere welpen groeiden ondertussen uit tot twee schattige kittens. Vandaag werd hun naam bekend gemaakt...

20160806 Bellewaerde Cupsname180Tijdens een medische check-up in Bellewaerde werden de namen van de zeldzame Amoerluipaardwelpen bekend gemaakt door peter Stef Wauters en meter Mindy Vonck. De welpen kregen de namen Esra en Zyra. Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes zien ravotten in het buitenverblijf.

Uit meer dan 2.500 naamsinzendingen hebben de dierenverzorgers de naam Esra, een voorstel van Tracey Artois uit Vlamertinge, en Zyra, een voorstel van Mindy Vonck uit Westerlo, gekozen.
De namen werden tijdens de babyborrel officieel geregistreerd in het geboorteregister door burgemeester van Ieper Jan Durnez, peter Stef Wauters en meters Iris Mittenaere (Miss France 2016), Tracey Artois en Mindy Vonck. Door omstandigheden waren Iris en Tracey helaas niet aanwezig...

"Ik had al een petekindje, Julia, dat is een echte tijgerin, een luipaardje leek mij een perfecte match. Alle gekheid op een stokje, ik heb het peterschap aanvaard omdat ik het project van Bellewaerde steun om de Amoerluipaarden als soort in stand te houden. Daarom is het superbelangrijk dat Esra en Zyra binnen een tweetal jaar in het wild worden uitgezet", aldus Stef Wauters.

Mindy vult aan "Ik ben zeer blij en vereerd dat ik meter ben geworden van dit heel bijzondere diertje. Ik kan niet wachten om het te zien opgroeien."

20160806 Bellewaerde Cupsname640

Sinds kort kan het publiek de schattige kleintjes samen met mama Vlada zien ravotten in het buitenverblijf. Esra en Zyra hebben zeker en vast geen hoogtevrees en klimmen al tot 6 meter hoog in de bomen. Op de website baby.bellewaerde.be zijn er alvast een aantal leuke foto’s en filmpjes te zien van hun avonturen.

Sterk bedreigde diersoort
De welpjes werden op zaterdag 21 mei, na een dracht van ongeveer 95 dagen, geboren in Bellewaerde.
Amoerluipaarden zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog slechts 70 dieren in het wild leven. Bellewaerde neemt deel aan een internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten in een beschermd natuurreservaat in Rusland. De welpjes geboren in Bellewaerde zullen in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in dit programma.