Pandagrot drukke plek in Pairi Daiza

Niet alleen vanuit de zuiderse vakantiebestemmingen staan er lange files, ook in Pairi Daiza is het aanschuiven, want iedereen wil graag een glimp opvangen van Baby P, het reuzenpandawelpje.

20160806 PairiDaiza BabyP180De baby reuzenpanda van Pairi Daiza werd geboren op 2 juni. Het jong werd tijdelijk en lieflijk "Baby P" gedoopt. Het jonge zoogdier legt de verdere stappen van het leven af onder toeziend oog van zijn verzorgers en Chinese experten. In zijn eerste levensweken is hij, dankzij de goede zorgen van moeder Hao Hao, op fascinerende wijze geëvolueerd van een klein roos muisje van 171 gram naar een ware mini panda van meer dan 2560 gram die zijn ogen opent en de wereld rondom hem ontdekt.

Vandaag, op zaterdag 6 augustus 2016, ruim twee maanden na de geboorte, heeft Baby P zijn eerste publieke verschijning gemaakt. Wachtrijen van 3 kwartier werden ons gemeld, maar het is alvast het wachten waard. 

De verzorgers en experten die de laatste twee maanden de klok rond voor Hao Hao en Baby P zorgden, oordeelden een paar dagen geleden dat de tijd rijp was voor Hao Hao om haar geliefde grot (zichtbaar voor het publiek) weer op te eisen. Hao Hao deed dit voor het eerst deze ochtend rond 9u.

Een interessant weetje is overigens dat van alle baby panda's Baby P de enige is dit jaar die buiten de grensen van China werd geboren. Hem kunnen bewonderen, is dus een uitzonderlijke gebeurtenis.
Pairi Daiza is vandaag, zaterdag 6 augustus, nog open tot 23u. Morgen zijn de Wereldtuinen van Pairi Daiza tot 21u00 geopend.

20160806 PairiDaiza BabyP640