featured_header_zoonews2.jpg

Bellewaerde welpen zijn meisjes

Publiek mag namen kiezen

Deze ochtend kregen de Amoerluipaardwelpen een eerste medische check-up en werd het geslacht bepaald: het zijn twee meisjes. Beide welpen maken het zeer goed en wegen respectievelijk 1,600 en 1,620 kilogram.

20160607 Bellewaerde welp180Tijdens hun eerste medische check-up werden ze gewogen, gechipt en werd dus het geslacht bepaald. Het zijn twee meisjes geworden en wegen respectievelijk 1,600 en 1,620 kilogram.
De welpjes werden geboren op zaterdag 21 mei, na een dracht van zo'n goeie 95 dagen. De geboorte is heel belangrijk in het kader van het internationale kweekprogramma.
Het was overigens het eerste nest voor moeder Vlada.

Amoerluipaarden zijn een ernstig bedreigde diersoort, waarvan er nog amper 70 dieren in het wild leven. Bellewaerde neemt deel aan een internationaal kweekprogramma met als doel de nakomelingen, geboren in dierentuinen, terug in het wild uit te zetten in een beschermd natuurreservaat in Rusland. De welpjes geboren in Bellewaerde zullen in de toekomst ook een belangrijke rol spelen in dit programma.

Nu het geslacht van de welpen gekend is, kan de zoektocht naar een gepaste naam voor deze fantastisch mooie dieren beginnen. Hiervoor zal Bellewaerde een beroep doen op het publiek.
Naamsvoorstellen kunnen worden ingestuurd via de website baby.bellewaerde.be
Uit alle inzendingen worden de twee mooiste namen gekozen door de dierenverzorgers.
De winnaars ontvangen elk een Bellewaerde Pass om de welpjes deze zomer te komen bezoeken.

20160607 Bellewaerde welp640