Witte leeuwentweeling voor Saffi en Amir

Vorige maand, in de vroege ochtend van 6 april, werden 2 witte leeuwenwelpen geboren in Mondo Verde in Landgraaf. Tijdens het Pinksterweekend vindt alvast het Witte Welpen Welkom weekend plaats, waar de bezoeker de jonge tweeling kan bewonderen...

20160504 MondoVerdeWelp180De witte leeuwin Saffi is de moeder van de twee jonge witte welpen. Deze leeuwenbaby's werden geboren in het speciaal ingerichte binnenverblijf. Dit verblijf is ondermeer voorzien van camera’s en vloerverwarming.
Beelden van de bevalling toonden aan hoe de ervaren moeder Saffi prima in staat was om haar welpen door de eerste kwetsbare uren en dagen te loodsen.

De welpen werden verwekt onder ideale leefomstandigheden in Mondo Verde waar vader Amir en Saffi nu ruim een jaar gehuisvest zijn. De welpentweeling wordt nog gevaccineerd en gechipt. Daarna kunnen ze met moeder Saffi naar buiten komen. Als alles goed blijft gaan zijn de welpen halverwege mei voor het eerst in het buitenverblijf te zien.

De twee witte leeuwenwelpjes zijn een grote aanwinst omdat witte leeuwen uiterst zeldzaam zijn en in de natuur eigenlijk al niet meer voorkomen.
De dieren zijn geen albino's, maar bezitten een gemuteerd gen waardoor de witte kleur ontstaat. 
Ook in de Olmense Zoo en Ouwehands Dierenpark Rhenen, kan men deze uitzonderlijke leeuwen terugvinden.

20160504 MondoVerdeWelp640

Tijdens het Pinksterweekend, op 14, 15 en 16 mei, vindt in Mondo Verde het grote Welpen Welkom Weekend plaats.
Bij goede weersomstandigheden verwacht de directie van Mondo Verde dat Saffi haar kroost zal tonen aan het publiek.