featured_header_zoonews.jpg

Derde pinguïnbaby voor Sea Life

Succesvol kweekprogramma

Het Belgische Sea Life park in Blankenberge mag op korte tijd opnieuw een pinguïnbaby begroeten. De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma...

20160315 SeaLife Pinguin180Dit weekend werd een derde pinguïnbaby geboren in SEA LIFE Blankenberge. Ditmaal zijn het niet Marky en Usher die vol fierheid voor hun kuiken zorgen, maar Chickie en Animal... Begin maart zijn er al twee pinguïneieren van de Humboldt pinguïns in SEA LIFE Blankenberge uitgekomen.
Het kuikentje werd vandaag gewogen en weegt 97 gram.
"De baby heeft een gezond gewicht, we verwachten een normale groei.", vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger.

Alle drie de kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak. "De eerste veertig dagen van hun leven zullen de babypinguïns nog binnen moeten blijven, onder de vleugels van hun ouders. Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten", vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger.
Pas na deze periode zullen ze ook te zien zijn voor het publiek.

Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Net zoals bij Tommy en Presciosa, geboren in 2015, dient er hier na enkele maanden een DNA-test uitgevoerd te worden om het geslacht te bepalen.

De dierenverzorgers zijn alvast blij met het succes van het kweekprogramma, zodat er een mooie reserve kan aangelegd worden voor wanneer de Humboldt pinguïn (bedreigde diersoort) zou uitsterven in de natuur.

20160315 SeaLife Pinguin640

Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.