featured_header_zoonews.jpg

Humboldt pinguïnbaby's voor Sea Life

Sea Life Blankenberge viert feest

In het Belgische Sea Life park in Blankenberge mocht men afgelopen week alweer feest vieren: 2 eieren van de Humboldt pinguïns die er vertoeven, zijn immers uitgekomen. De kuikentjes zijn op dit moment nog erg zwak...

20160309 SeaLifeB pinguin180De twee pinguïneieren zijn het resultaat van de liefde van het pinguïn echtpaar Marky en Usher (te herkennen aan hun witte armbandje). Zij zijn niet aan hun proefstuk toe, zij brachten maar liefst 14 kuikens op de wereld. Het team dierenverzorgers is terecht fier op hun succesvol broedprogramma, op natuurlijke wijze.

Omdat de kuikentjes op dit moment nog erg zwak zijn, moeten ze de eerste veertig dagen van hun leven nog binnen blijven, onder de vleugels van hun ouders. "Zodra de donzen vacht van de kuikens plaats heeft gemaakt voor waterdichte veren kunnen ze naar buiten", vertelt Manu Potin, hoofddierenverzorger. "Pas na deze periode zullen ze ook te zien zijn voor het publiek."

Ondertussen werden de kuikentjes al wel gewogen: het eerste kuikentje weegt 125 gram en het tweede kuikentje 86g.
Bekijk hier de video van het weegmoment: https://www.youtube.com/watch?v=sxeuBtTNxZk&feature=youtu.be.
De kuikens worden twee maal gewogen in de tijd dat ze nog hun donzen vacht hebben. Dit om goed op te volgen of ze voldoende groeien.
Het is nog te vroeg om te kunnen zeggen welk geslacht de kuikentjes hebben. Net zoals bij Tommy en Presciosa, geboren in 2015, dient er hier na enkele maanden een DNA-test uitgevoerd te worden om het geslacht te bepalen.

Op dit moment hebben de kuikentjes nog geen naam. De namen van de pinguïnbaby’s zullen worden uitgekozen door hun adoptieouders – zowel geëngageerde personen als bedrijven krijgen de mogelijkheid één van de pinguïnbaby’s te adopteren en van een naam te voorzien.

20160309 SeaLifeB pinguin640