featured_header_zoonews2.jpg

IJsbeertweeling Dierenrijk mag naar buiten

Kraamfeest op 20 maart

Het Nederlandse Dierenrijk in Nuenen maakt zich op voor een heel bijzondere gebeurtenis: morgen mogen immers de jonge ijsbeertweeling voor het eerst naar buiten.

20160224 Dierenrijk ijsbeer180Eind november mocht Dierenrijk een ijsbeertweeling verwelkomen: twee jongens. Trotse moeder Frimas en haar twee kereltjes verbleven na de bevalling nog een paar maanden in het kraamhok. Na de geboorte wogen de kleintjes namelijk slechts 400 gram, maar inmiddels zijn ze flink gegroeid. Ook in de natuur blijven jonge ijsberen nog een tijdlang in het hol om pas als het wat warmer wordt en ze groot genoeg zijn, naar buiten te gaan.
Op donderdag 25 februari is het dan eindelijk zover: dan mag de ijsbeertweeling voor het eerst naar buiten. Ze zullen dan trouwens voor het eerst ook hun vader Henk zien die al een tijdje ongeduldig loopt te ijsberen.

In 2012 beviel ijsbeermama Frimas al probleemloos van twee gezonde jongen: Noordje en Pixel. Zij verhuisden naar een andere dierentuin, wat Dierenrijk de kans gaf om door te gaan met het fokprogramma. IJsberen krijgen meestal een twee- of drieling, heel soms blijft het bij één jong.

De dierenarts constateerde onlangs dat de twee ijsbeertjes dus mannetjes zijn.
Daarom wordt er door Dierenrijk nu nagedacht over namen voor de ijsbeerbroertjes. Die worden bekendgemaakt op het speciale kraamfeest dat plaatsvindt op 20 maart. Die dag zijn er extra feestelijke activiteiten.
Bovendien krijgt iedere tweeling die zich op 20 maart aan de kassa van Dierenrijk meldt op vertoon van hun ID-bewijs het tweede entreekaartje gratis (2=1-actie)!

20160224 Dierenrijk ijsbeer640