featured_header_zoonews.jpg

Ibis hotel naast Grotten van Han

Nieuw hotel in centrum Han-sur-Lesse

In Han-sur-Lesse verrijst een nieuw hotel, vlak naast de  ingang van de Grotten van Han. Het betreft een nieuw Ibis hotel dat gebouwd wordt door Bricks & Leisure Vastgoed.

20181010 Ibis Han180Het nieuwe Ibis Hotel Han-sur-Lesse plant om medio 2020 de deuren te openen en zal worden uitgebaat onder de vlag van Accor Hotels. Het hotel zal 117 kamers tellen, waarvan 48 familiesuites. Daarmee zal het één van de grootste hotels in de Ardennen worden. Er is in het hotel ook plaats voor een welness, een gezellige bar en een conference center dat plaats biedt aan groepen tot 150 personen.
Bricks & Leisure Vastgoed legde gisteren de eerste steen van haar hotelproject naast de ingang van de grottenvan Han. 

Thomas Lecluse, managing partner van Bricks & Leisure, licht alvast toe: "Onze inspiratie kwam vanuit de gemeente zelf. Er zijn veel toeristische trekpleisters in de omgeving maar er is een ernstig tekort aan logies. Er zijn wel campings en B&B’s maar geen hotels met een interenationale uitstraling. Nochtans is die vraag groot. Bovendien krijgen de uitbaters van de Grotten van Han ook steeds meer vraag naar arrangementen voor grotere groepen."
Het hotel mikt op bezoekers uit binnen- en buitenland. "Han-sur-Lesse kent een geprivilegieerde ligging inhet hart van de Ardennen.", aldus Lecluse. "Daarom focussen we niet enkel op de bezoekers van de Grotten of het Wildpark om de hoek, we wensen ook een alternatief te bieden aan toeristen van Rochefort, Dinant, Durbuy,… Vanuit deze locatie zijn er eindeloos veel toeristische attracties. Een rustig weekendje weg, een gastronomisch weekend, een sportieve uitstap met vrienden… alles is hier mogelijk."
Ook de bedrijfswereld is een belangrijke doelgroep. "Ondernemingen zijn steeds meer op zoek naaraccommodaties in het groen voor onder meer incentives en evenementen", motiveert Lecluse. "Het Ibis-hotel telt dan ook een seminariecomplex met ruimtes van 15 tot 150 personen. Samen met de omliggende handelszaken en met de Grotten van Han zullen er packages worden aangeboden aan bedrijven."

Individuele beleggers kunnen meestappen in Ibis Han-sur-Lesse en vanaf 120.000 euro investeren in een hotelkamer. Daardoor kunnen ze uiteraard ook delen in de winst van het hotel. 
"Onze partner is Accor, één van de grootstehotelgroepen van Europa", legt Lecluse uit. "Beleggers kunnen reeds een jaar investeren in dit hotel en inmiddels zijn meer dan 60% van de kamers verkocht. Een deel van de kamers houden we uiteraard zelf als investering, we geloven rotsvast in dit hotel. Nog slechts enkele kamers zullen dus aangeboden worden aan particulieren. Veel van onze kopers vinden het ook fijn om enkele weekends per jaar zelf gratis op hotel te mogen komen in hun eigen kamer."

20181010 Ibis Han1200800